CT60e is coming :)

Discuss CT60/CT63, CTPCI, SuperVidel and EtherNAT hardware here.

Moderators: Mug UK, [ProToS], lp, moondog/.tSCc., Moderator Team

Post Reply
epoch32
Atariator
Atariator
Posts: 18
Joined: Sat Nov 11, 2017 7:43 am

Re: CT60e is coming :)

Post by epoch32 »

There was an announcement last year about a free shareware license for the 68080 cpu. Albeit running at 060 speeds. So we have that covered.
User avatar
leech
Atari God
Atari God
Posts: 1307
Joined: Tue Dec 01, 2015 3:26 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by leech »

alexh wrote:
epoch32 wrote:Is it possible to create a version wherein the 060 is replaced with an FPGA running the apollo cpu core?
No.

But there is a chance the Vampire V4 can be made to fit a Falcon 030 CPU slot with a passive adaptor board. You'd need a specialised version of the Apollo Core to put in there to make it work. You won't be able to use the Amiga one "as is".
What I'd think would be nicer is the idea of the stand alone Vampire, but as a Falcon. Or even better, one that is Amiga/Falcon switchable...

But I know most FPGAs aren't quite powerful enough (unless they're really expensive).
Atari 8Bits: 800xl, 600xl, XEGS, 800, 130xe, 130xe (VBXE, U1MB, Stereo POKEY)
Atari STs: 1040STf (broken shifter), 1040STe, Mega STe, TT030, Falcon (CT60e, SuperVidel)
epoch32
Atariator
Atariator
Posts: 18
Joined: Sat Nov 11, 2017 7:43 am

Re: CT60e is coming :)

Post by epoch32 »

leech wrote:
alexh wrote:
epoch32 wrote:Is it possible to create a version wherein the 060 is replaced with an FPGA running the apollo cpu core?
No.

But there is a chance the Vampire V4 can be made to fit a Falcon 030 CPU slot with a passive adaptor board. You'd need a specialised version of the Apollo Core to put in there to make it work. You won't be able to use the Amiga one "as is".
What I'd think would be nicer is the idea of the stand alone Vampire, but as a Falcon. Or even better, one that is Amiga/Falcon switchable...

But I know most FPGAs aren't quite powerful enough (unless they're really expensive).
I agree. I wish that the upcoming v4 can have vhdl devs from atari community to reimplement the falcon in vhdl. And eventually allow us to switch from a a1200 to a falcon with a core flash. The altera v that's being used in the v4 costs around $1000+ for the dev kit. Yikes! Although this would make for a more modern and compatible atari clone than even a milan or firebee can dream of...
User avatar
ChainQ
Atarian
Atarian
Posts: 9
Joined: Sat Jan 21, 2017 9:35 am
Location: 1 AU, EU, DE/HU
Contact:

Re: CT60e is coming :)

Post by ChainQ »

Is the CT60e card still available to buy? The webshop link posted in one of the earlier posts shows it out of stock, sadly. I'm interested in one, if there will be a next run or still there's a few available.
Free Pascal Compiler for m68k - an Amiga fan outside his comfort zone
User avatar
willy
Atari freak
Atari freak
Posts: 72
Joined: Fri Apr 05, 2013 2:38 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by willy »

ChainQ wrote:Is the CT60e card still available to buy? The webshop link posted in one of the earlier posts shows it out of stock, sadly. I'm interested in one, if there will be a next run or still there's a few available.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stockout
lucaseverini
Atarian
Atarian
Posts: 2
Joined: Sat Apr 21, 2018 1:43 am

Re: CT60e is coming :)

Post by lucaseverini »

Hello,
I’d like to buy one when it will be back in stock.
Thank you!

Luca
k0x
Atarian
Atarian
Posts: 1
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:07 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by k0x »

New batch planed?

I would like to buy one.

Br
User avatar
Skynet
Atarian
Atarian
Posts: 4
Joined: Fri Nov 02, 2018 9:00 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by Skynet »

Hello. I want to buy a CT60e when it will be available.

Thanks.
User avatar
DoG
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 158
Joined: Sun Apr 01, 2018 11:02 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by DoG »

Yup, I'll need one too.
User avatar
bladeomega
Atari User
Atari User
Posts: 43
Joined: Wed Oct 08, 2008 11:38 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by bladeomega »

willy wrote:
ChainQ wrote:Is the CT60e card still available to buy? The webshop link posted in one of the earlier posts shows it out of stock, sadly. I'm interested in one, if there will be a next run or still there's a few available.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stockout

The question is if you make a new batch in the next time?
sarnau
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 45
Joined: Tue Sep 07, 2010 4:22 am

Re: CT60e is coming :)

Post by sarnau »

I would also be interested
User avatar
willy
Atari freak
Atari freak
Posts: 72
Joined: Fri Apr 05, 2013 2:38 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by willy »

Hi everyone.
Some news, good and almost good.

Next batch of CT60e was manufactured over a month ago.
And ... is still awaiting CPU Sockets. Sockets were sent with ca. 4 weeks delay (8 weeks labour time declared, but it took ca. 12) and ... are stuck somewhere in the told ...

So ... it's comming :)
User avatar
DoG
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 158
Joined: Sun Apr 01, 2018 11:02 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by DoG »

willy wrote:...

So ... it's comming :)
Really nice to hear
User avatar
1st1
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 881
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am

Re: CT60e is coming :)

Post by 1st1 »

@willy, can you share some experiences about this? http://www.atari-forum.com/viewtopic.php?f=97&t=35146

By the way, how about new supervidels?
Power without the Price. It's not a bug. It's a feature. _/|\_ATARI

1040STFM in PC-Tower (PAK68/2, OvrScn, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM...) * 3x Falcon 030 * 3x TT030 * many 260 /520/1040ST(F)(M)(+) * 520/1040STE * many Mega ST * 2x Mega STE * Stacy * STBook * 2x SLM605 * 3x SLM804 * SMM804 * SH 204/205 * Megafile 30/44/60 * SF314 * SF354 * 5x Pofo * PC3 * ...
Silly_Pony
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 247
Joined: Sat Jul 02, 2011 7:18 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by Silly_Pony »

now CT60e comes without a CPU, so... where are people supposed to get one? Chinese ebay sellers are full of fakes.
1040STe, 1040STf
Dal
Administrator
Administrator
Posts: 4199
Joined: Tue Jan 18, 2011 12:31 am
Location: Cheltenham, UK
Contact:

Re: CT60e is coming :)

Post by Dal »

You’re on your own. A quick Google brings this guy up:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=91907
STE: Desktopper case, IDE interface, UltraSatan (8GB + 512Mb) + HXC floppy emulator. Plus some STE's/STFM's
tjam
Atari User
Atari User
Posts: 31
Joined: Sun Dec 09, 2018 10:54 pm
Location: Finland

Re: CT60e is coming :)

Post by tjam »

Silly_Pony wrote:now CT60e comes without a CPU, so... where are people supposed to get one? Chinese ebay sellers are full of fakes.
You need full CPU with MMU and FPU. There are different revisions of 060's (I'm aware of Rev.1, Rev.5 and Rev.6) and they're manufactured with different die sizes and later revisions also fix some bugs. I have Rev.5 and Rev.6 CPU's in my CT63's running at 66 and 90MHz. Speed is not issue, 66MHz is plenty, we're are talking about Atari here :D

You might want to look around some Amiga forums for 060, if you can't find trustworthy seller at ebay.
User avatar
mpattonm
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 509
Joined: Mon Oct 21, 2002 8:52 am
Location: Czech republic
Contact:

Re: CT60e is coming :)

Post by mpattonm »

This is wher I get mine from:
https://www.ebay.co.uk/itm/1PC-For-Moto ... 3575053200
Its genuine rev. 6 as supposed to be, shipped fast and delivered in about 10 days. If it is used, as listed, then I have not found any marks of the use.
Silly_Pony
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 247
Joined: Sat Jul 02, 2011 7:18 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by Silly_Pony »

Well I guess I'll buy one then. Might actually put my falcon to use.
1040STe, 1040STf
Silly_Pony
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 247
Joined: Sat Jul 02, 2011 7:18 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by Silly_Pony »

Well I guess I'll buy one then. Might actually put my falcon to use. How many have been made for the next batch?
1040STe, 1040STf
wietze
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 321
Joined: Fri Mar 01, 2013 10:52 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by wietze »

Definitely interested in the ct60e!
User avatar
paul92706
Atari God
Atari God
Posts: 1471
Joined: Mon Apr 25, 2011 4:28 am
Location: Orange, CA

Re: CT60e is coming :)

Post by paul92706 »

Count me in for a CT60e
Atari Falcon CT60/CTPCI 14MB+ 512mb ATI9250 + NetUSBee
Atari Falcon030 CF 4gb + NetUSBee+ 14MB Ram
Atari TT030 2meg STRAM/16meg TTRAM + Nova Adaptor +Maxtor SCSI HD + DaynaPort Pocket SCSI
BigClaw
Atarian
Atarian
Posts: 1
Joined: Thu Apr 26, 2018 2:09 am

Re: CT60e is coming :)

Post by BigClaw »

willy wrote:Hi everyone.
Some news, good and almost good.

Next batch of CT60e was manufactured over a month ago.
And ... is still awaiting CPU Sockets. Sockets were sent with ca. 4 weeks delay (8 weeks labour time declared, but it took ca. 12) and ... are stuck somewhere in the told ...

So ... it's comming :)
I willy, I'd like to purchase a ct60e. Any info you could provide would be appreciated. Thanks
Reylan
Atariator
Atariator
Posts: 29
Joined: Sat Feb 16, 2019 1:14 am

Re: CT60e is coming :)

Post by Reylan »

Hello,
same here, i would love one !
kyopo
Atarian
Atarian
Posts: 2
Joined: Wed May 08, 2019 2:33 pm

Re: CT60e is coming :)

Post by kyopo »

Hi Willy,

Would like to get on the mailing list for the next batch if there is one. Thanks!
Post Reply

Return to “CT60 / CT63 Area”