ATART ST - How to get RGB/SCART

https://github.com/mist-devel/mist-board/wiki

Moderators: Mug UK, Zorro 2, spiny, Greenious, Moderator Team

Post Reply
User avatar
Higgy
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 197
Joined: Tue Jan 24, 2017 1:38 pm

ATART ST - How to get RGB/SCART

Post by Higgy »

Hi,

How do you get it to boot in SCART for use with CRT TV?
If I boot I get angled white/black lines, if I plug into a PC monitor I get a picture. But I would like RGB output
(thanks also for the recent Component Output, although I only have LCD TV's with that option)
desUBIKado
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 178
Joined: Sat Jan 06, 2018 11:49 pm

Re: ATART ST - How to get RGB/SCART

Post by desUBIKado »

Do you have this in you mist.ini file ?

Code: Select all

[mist]
scandoubler_disable=1          ; set to 1 to run supported cores in 15khz
User avatar
DrOG
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 734
Joined: Sun Jul 31, 2016 8:23 pm
Location: Gyula, Hungary

Re: ATART ST - How to get RGB/SCART

Post by DrOG »

Or you may switch on the fly between 31kHz and 15kHz modes pushing and holding the middle (menu) button on the MiST.

It worths to check the settings in menu, sometimes the core strucks in non-RGB standard B&W mode. There's an option for PAL mode switching between 50<->56Hz, the 50 is RGB compatible.
User avatar
Higgy
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 197
Joined: Tue Jan 24, 2017 1:38 pm

Re: ATART ST - How to get RGB/SCART

Post by Higgy »

It was the 'mono' setting. I changed it but I can't save Core settings?

Is there an Atari ST Core save file I am missing? I have a mist.ini on the SDcard already.
User avatar
Higgy
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 197
Joined: Tue Jan 24, 2017 1:38 pm

Re: ATART ST - How to get RGB/SCART

Post by Higgy »

Solved - you need to create MiST.cfg on the SDcard.
As the MiST cannot create the file but it can write to an existing file.
Post Reply

Return to “MiST”