Emulator File Backups go bad!

A forum for anything about the Steem Engine STE emulator, comments, problems, bug reports etc. Steven Seagal regularly provides updated versions of the original STEem code. The current version is v3.9.4.

Moderators: Mug UK, Steem Authors, Moderator Team

Post Reply
User avatar
Plymouth
Atari User
Atari User
Posts: 43
Joined: Fri Mar 30, 2007 10:18 am
Location: Plymouth UK

Emulator File Backups go bad!

Post by Plymouth »

I've been rearranging my harddisk, and so made backups of important files to CD

However, I note that upon reinstallation of the STeem emulator files, said files are no longer runnable! All the data files related to the ST are fine.

By going back to the STeem website and collecting new copies, I can still access my old ST files. But this is still perplexing...

Any ideas please?

Tony

ppera

Re: Emulator File Backups go bad!

Post by ppera »

Did you reinstall Steem on exactly same location (path) ?

spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2707
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Re: Emulator File Backups go bad!

Post by spiny »

Plymouth wrote:I've been rearranging my harddisk, and so made backups of important files to CD

However, I note that upon reinstallation of the STeem emulator files, said files are no longer runnable! All the data files related to the ST are fine.

By going back to the STeem website and collecting new copies, I can still access my old ST files. But this is still perplexing...

Any ideas please?

Tony
any particular error message ?

User avatar
Plymouth
Atari User
Atari User
Posts: 43
Joined: Fri Mar 30, 2007 10:18 am
Location: Plymouth UK

Re: Emulator File Backups go bad!

Post by Plymouth »

Problem solved! :D

The write permissions had been changed. Changing them back was quick and easy...

I'm just curious as to why the file permissions changed in the first place...

User avatar
BoNuS
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 767
Joined: Mon Jan 19, 2009 12:45 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Emulator File Backups go bad!

Post by BoNuS »

Plymouth wrote:Problem solved! :D

The write permissions had been changed. Changing them back was quick and easy...

I'm just curious as to why the file permissions changed in the first place...
That would hav e been my first solution if I had seen this topic earlier :) Had the same
problem once (but only on a pc level).

If you write them to CD and them back then they are read-only as far as I know.
This because a normal cd is read-only ;)
http://bonus.home.xs4all.nl/
( I have just to much Atari stuff)

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 12883
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: Emulator File Backups go bad!

Post by wongck »

BoNuS wrote:If you write them to CD and them back then they are read-only as far as I know.
This because a normal cd is read-only ;)
You copy the file attributes as well to your HDD, that's the reason.
My Stuff: FB/Falcon CT63 CTPCI ATI RTL8139 USB 512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

Gibbersan
Retro freak
Retro freak
Posts: 13
Joined: Thu Aug 13, 2009 4:42 pm

Re: Emulator File Backups go bad!

Post by Gibbersan »

You could then select the whole folder once it's copied back over from the CD and change all the attributes at once.

Post Reply

Return to “Steem”