TOS-version of ST-Book

Troubles with your machine? Just want to speak about the latest improvements? This is the place!

Moderators: Mug UK, Zorro 2, spiny, Greenious, Moderator Team

Post Reply
User avatar
keili
Atari God
Atari God
Posts: 1287
Joined: Sun Mar 07, 2004 7:29 pm
Location: Germany, near Leer
Contact:

TOS-version of ST-Book

Post by keili »

Can anyone confirm, that a TOS 2.08 exists for the ST-Book?
I've seen this in a french advert for it.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
TI 99/4A, C64, 800XL, 260ST, 520ST, 520ST+, 1040ST, 1040 STE, Mega ST1, Mega ST2, Mega STe, Apple IIsi

User avatar
unseenmenace
Atari God
Atari God
Posts: 1962
Joined: Tue Sep 21, 2004 9:33 pm
Location: Margate, Kent, UK
Contact:

Post by unseenmenace »

Wasn't the ST Books TOS just 2.06 with added IDE support? In which case 2.08 certainly makes sense? Although I've never seen it in print myself.
UNSEEN MENACE
Several STFM's, 4MB STE, 2MB TT with 1.2GB Hard Drive and 14MB Falcon with 540MB Hard Drive,
Lynx 2 and Jaguar with JagCD
Member of GamebaseST and AtariLegend team
Check out my website at http://unseenmenace.110mb.com

User avatar
keili
Atari God
Atari God
Posts: 1287
Joined: Sun Mar 07, 2004 7:29 pm
Location: Germany, near Leer
Contact:

Post by keili »

Best would be, if someone could dump the TOS from the Book.
Mhh, maybe a new version with IDE, but with the same number?

edit:
jens, could you :wink: ? If i only could find the program to dumb the TOS :? .
TI 99/4A, C64, 800XL, 260ST, 520ST, 520ST+, 1040ST, 1040 STE, Mega ST1, Mega ST2, Mega STe, Apple IIsi

User avatar
Klapauzius
The Klaz
The Klaz
Posts: 4302
Joined: Sun Jul 04, 2004 7:55 am
Location: Bavaria
Contact:

Post by Klapauzius »

keili wrote:If i only could find the program to dumb the TOS :? .
There are several programs to dump the OS, but I've always used TOSRIP, works fine for me... :-)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
http://www.klapauzius.net
http://dbug.kicks-ass.net/klaz

The tears are welling in my eyes again, I need twenty big buckets to catch them in, twenty pretty girls to carry them down, twenty deep holes to bury them in.

User avatar
keili
Atari God
Atari God
Posts: 1287
Joined: Sun Mar 07, 2004 7:29 pm
Location: Germany, near Leer
Contact:

Post by keili »

Thanks, Klapauzius. Now we need someone with a Book.
TI 99/4A, C64, 800XL, 260ST, 520ST, 520ST+, 1040ST, 1040 STE, Mega ST1, Mega ST2, Mega STe, Apple IIsi

User avatar
unseenmenace
Atari God
Atari God
Posts: 1962
Joined: Tue Sep 21, 2004 9:33 pm
Location: Margate, Kent, UK
Contact:

Post by unseenmenace »

keili wrote:Now we need someone with a Book.
Good luck with that :)
UNSEEN MENACE
Several STFM's, 4MB STE, 2MB TT with 1.2GB Hard Drive and 14MB Falcon with 540MB Hard Drive,
Lynx 2 and Jaguar with JagCD
Member of GamebaseST and AtariLegend team
Check out my website at http://unseenmenace.110mb.com

jens
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 837
Joined: Mon Sep 08, 2003 3:50 pm
Location: Hannover, Germany
Contact:

Post by jens »

unseenmenace wrote:
keili wrote:Now we need someone with a Book.
Good luck with that :)
Hehe - have a look at my sig. ;)

Keili - I can confirm it's a patched 2.06.
IDE support is usual for 2.06, but power saving and such are added.
Also there's a drive p: with some tools on it, such as ST-Trans and HDX/ Hinstall.
Greetings, Jens

Falcon030 - TT030 - Mega/STe - 1040 STf - 520 ST+ - ST-Book - Milan 060

User avatar
keili
Atari God
Atari God
Posts: 1287
Joined: Sun Mar 07, 2004 7:29 pm
Location: Germany, near Leer
Contact:

Post by keili »

Can you dump it? Interesting to see, if Steem behaves differetn with it.
TI 99/4A, C64, 800XL, 260ST, 520ST, 520ST+, 1040ST, 1040 STE, Mega ST1, Mega ST2, Mega STe, Apple IIsi

spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2706
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Post by spiny »

I'd be interested in a copy of the ROM too :)

jens
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 837
Joined: Mon Sep 08, 2003 3:50 pm
Location: Hannover, Germany
Contact:

Post by jens »

Well, sorry to have to say that, but both ST-Books aren't working atm.
It might be useful to ask Johannes, Witti, Idek Tramielski or OnkelTom from Atari-Home, or Dan Ackermann instead.
Greetings, Jens

Falcon030 - TT030 - Mega/STe - 1040 STf - 520 ST+ - ST-Book - Milan 060

Mr.JT
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 211
Joined: Thu Jan 29, 2004 2:44 pm
Location: Toronto, Canada

Re: TOS-version of ST-Book

Post by Mr.JT »

Anyone know if it would be possible to replace the TOS of an ST Book? I have a german STBook... but my german is terrible! I'd like to patch it if possible, but if not change the ROMs? Or any german speakers want to swap STBooks?!?

JT
---------------------------------
14Mb 32MHz 4GB HD Falcon 030 with 19" LCD
STBook NOTEBOOK (!)
Atari Portfolio
2 x 4Mb STe
1 x STFM
Lynx
Jaguar and JagCD plus interesting prototype carts!

Bring on the retro!

User avatar
PaulB
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2168
Joined: Tue Jun 11, 2002 10:56 pm
Location: You Kay

Re: TOS-version of ST-Book

Post by PaulB »

A not so good workaround would be to use an English language desktop replacement. Although some apps still recognise the German Tos and will revert to using German RSC files.

User avatar
alexh
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2790
Joined: Wed Oct 20, 2004 1:52 pm
Location: UK - Oxford
Contact:

Re: TOS-version of ST-Book

Post by alexh »

If you ever work out how to transfer files to and from your ST-Book you should dump your TOS 2.08 for us ;-)

Mr.JT
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 211
Joined: Thu Jan 29, 2004 2:44 pm
Location: Toronto, Canada

Re: TOS-version of ST-Book

Post by Mr.JT »

alexh wrote:If you ever work out how to transfer files to and from your ST-Book you should dump your TOS 2.08 for us ;-)
Yeah I was wondering about how to tackle the transfer issue... :? As nice as the STBook is to look at (except for my aforementioned issue with the screen bleed), it is nearly completely pointless/useless!!!
---------------------------------
14Mb 32MHz 4GB HD Falcon 030 with 19" LCD
STBook NOTEBOOK (!)
Atari Portfolio
2 x 4Mb STe
1 x STFM
Lynx
Jaguar and JagCD plus interesting prototype carts!

Bring on the retro!

User avatar
PaulB
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2168
Joined: Tue Jun 11, 2002 10:56 pm
Location: You Kay

Re: TOS-version of ST-Book

Post by PaulB »

Does a St Book not have a serial port? I don't know, but if it does it's a simple matter to get a null modem cable and Ghostlink to transfer to a PC.

User avatar
nativ
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 4106
Joined: Mon Jul 30, 2007 10:26 am
Location: South West, UK

Re: TOS-version of ST-Book

Post by nativ »

Hi,
Always MIDI transfer! Via MIDI net.
Bye
Atari STFM 512 / STe 4MB / Mega ST+DSP / Falcon 4MB 16Mhz 68882 - DVD/CDRW/ZIP/DAT - FDI / Jaguar / Lynx 1&2 / 7800 / 2600 / XE 130+SD Card // Sega Dreamcast / Mega2+CD2 // Apple G4

http://soundcloud.com/nativ ~ http://soundcloud.com/nativ-1 ~ http://soundcloud.com/knot_music
http://soundcloud.com/push-sounds ~ http://soundcloud.com/push-records

Mr.JT
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 211
Joined: Thu Jan 29, 2004 2:44 pm
Location: Toronto, Canada

Re: TOS-version of ST-Book

Post by Mr.JT »

nativ wrote:Hi,
Always MIDI transfer! Via MIDI net.
Bye
It's getting the software onto the STBook in the first place that is the problem!

It has ST-trans on a rom drive on it, and I have finally found the ST version of the program on the internet for my falcon which I will try out as soon as I pick up a null modem cable from work tomorrow. So we'll see what happens then...

As I write STbook appears to have overheated or something as screen has gone totally black...i'd just got it readable too... arghhh!! This thing is worse than a falcon!! :evil:
---------------------------------
14Mb 32MHz 4GB HD Falcon 030 with 19" LCD
STBook NOTEBOOK (!)
Atari Portfolio
2 x 4Mb STe
1 x STFM
Lynx
Jaguar and JagCD plus interesting prototype carts!

Bring on the retro!

User avatar
PaulB
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2168
Joined: Tue Jun 11, 2002 10:56 pm
Location: You Kay

Re: TOS-version of ST-Book

Post by PaulB »

Not being funny but could the screen going black be a screensaver/power saver thing? Did you try pressing any keys, move the mouse etc?

Mr.JT
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 211
Joined: Thu Jan 29, 2004 2:44 pm
Location: Toronto, Canada

Re: TOS-version of ST-Book

Post by Mr.JT »

PaulB wrote:Not being funny but could the screen going black be a screensaver/power saver thing? Did you try pressing any keys, move the mouse etc?
No... it now does that from boot up (hard reset). Nothing makes a difference! :(
---------------------------------
14Mb 32MHz 4GB HD Falcon 030 with 19" LCD
STBook NOTEBOOK (!)
Atari Portfolio
2 x 4Mb STe
1 x STFM
Lynx
Jaguar and JagCD plus interesting prototype carts!

Bring on the retro!

Post Reply

Return to “Hardware”