[Solved] Weird problem on my Falcon

Discuss CT60/CT63, CTPCI, SuperVidel and EtherNAT hardware here.

Moderators: Mug UK, [ProToS], lp, moondog/.tSCc., Moderator Team

Post Reply
User avatar
Sturm
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 211
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:51 pm
Location: France

[Solved] Weird problem on my Falcon

Post by Sturm »

Yesterday i was configuring my Falcon under VanillaMint, just changed the resolution and placed HDD icons on the desktop and renamed them (should'nt have done that maybe ?).

Then i tried to switch back to TOS, using XBOOT III, but all i got was an error screen and the system stopped.
I tried to disable CT60, but no success.
I get an error message box at start : "drive ¯: does not exist. I can see the desktop but there are no icons.
If I hold control at start, I can see the C: Drive.
If i choose" install icons", i can see my partitions on the desk, but they lost their names and are simply named "device"
If i open them, I can see my files, but everything has the same icon type, no folders, no executables, only the generic data file icon.

But i can boot VanillaMint in 060 mode, and everything is there.

Any idea ?

Thank you
Last edited by Sturm on Sat Jan 13, 2018 12:59 pm, edited 1 time in total.
User avatar
christos
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2480
Joined: Tue Apr 13, 2004 8:24 pm
Location: Greece

Re: Weird problem on my Falcon

Post by christos »

You other partitions are at a format that is only recognized by mint. Maybe above tos limits ,1gb for tos 4.04, maybe vfat, f32, ext2. The drive error is because your system is trying to launch a program from a drive that is unavailable.
User avatar
Sturm
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 211
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:51 pm
Location: France

Re: Weird problem on my Falcon

Post by Sturm »

Everything was working ok before yesterday under TOS. :shrug:
stormy
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 780
Joined: Tue Jan 26, 2016 12:39 pm

Re: Weird problem on my Falcon

Post by stormy »

Try deleting your newdesk.inf
Falcon CT60e 060 - 256mb ram - Phantom bus and DSP accelerated // Atari TT - Thunder and Storm IDE 64mb ram - Lightning VME - USB LAN - ATI Mach64 2mb
User avatar
Sturm
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 211
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:51 pm
Location: France

Re: Weird problem on my Falcon

Post by Sturm »

That worked !
Thank you very much !
stormy
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 780
Joined: Tue Jan 26, 2016 12:39 pm

Re: Weird problem on my Falcon

Post by stormy »

;) awesome
Falcon CT60e 060 - 256mb ram - Phantom bus and DSP accelerated // Atari TT - Thunder and Storm IDE 64mb ram - Lightning VME - USB LAN - ATI Mach64 2mb
Post Reply

Return to “CT60 / CT63 Area”