Unable to boot TT emulation with tos 3.0.6

A forum about the Hatari ST/STE/Falcon emulator - the current version is v2.2.0

Moderators: simonsunnyboy, thothy, Moderator Team

Post Reply
User avatar
marcello
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 114
Joined: Thu May 03, 2012 9:23 pm

Unable to boot TT emulation with tos 3.0.6

Post by marcello »

Hi
I wanted to boot Hatari in TT emulation mode, and I cannot get to the desktop.
Logo Display and ST/TT RAM Test come fine, and afterwards I get two bombs, the mouse cursor is at that point the well know bee, but nothing mores.
I am using the Tos UK ROM from https://www.atariworld.org/tos-rom/.

This is the hatari.cfg I am using http://paste.debian.net/1132102/

With EmuTOS, I get to the Desktop in Monochrome, everything fines there.

So, am I missing something ??
STMint, try Unix on your 68000 Atari http://subsole.org/st_mint
User avatar
Count
Atari maniac
Atari maniac
Posts: 75
Joined: Sat Sep 16, 2017 9:15 am
Location: Germany

Re: Unable to boot TT emulation with tos 3.0.6

Post by Count »

Same happens here. I have to disable TT ram and set 24 bit memory addressing to get it booting.
User avatar
frank.lukas
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1940
Joined: Tue Jan 29, 2008 5:33 pm
Location: Germany

Re: Unable to boot TT emulation with tos 3.0.6

Post by frank.lukas »

The TOS Rom File is faulty ...
tos306uk.img.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
fancy Atari Musik anDA Dance "Agare Hinu Harukana" 1998 ATARI http://www.youtube.com/watch?v=JX10fxb5eYE
User avatar
marcello
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 114
Joined: Thu May 03, 2012 9:23 pm

Re: Unable to boot TT emulation with tos 3.0.6

Post by marcello »

Thanks, everything fine with your TOS image, I contacted the author of the page https://www.atariworld.org/news-melden/ to mention the problem and solution.
STMint, try Unix on your 68000 Atari http://subsole.org/st_mint
User avatar
lp
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2511
Joined: Wed Nov 12, 2003 11:09 pm
Location: GFA Headquarters
Contact:

Re: Unable to boot TT emulation with tos 3.0.6

Post by lp »

It never worked for me either, but Franks image fixed it.
Cheers to Frank :cheers:
User avatar
djbase
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 174
Joined: Tue Feb 05, 2008 1:05 am
Location: Made in Germany
Contact:

Re: Unable to boot TT emulation with tos 3.0.6

Post by djbase »

marcello wrote:Thanks, everything fine with your TOS image, I contacted the author of the page https://www.atariworld.org/news-melden/ to mention the problem and solution.
Thanks, is fixed now.
Post Reply

Return to “Hatari”