Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Hardware, coding, music, graphic and various applications

Moderators: Mug UK, [ProToS], lp, moondog/.tSCc., Moderator Team

Post Reply
User avatar
1st1
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 885
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am

Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by 1st1 »

Hello all,

found a new old toy of me, sitting in a dark corner of my storage room, my 1st good scanner... - a Microtek Scanmaker E330 flatbed SCSI scanner. Back in time I used it with Windows, but now the question was, can I use it with my TT?

So I am looking for a special scanner software for my TT. It's called ScanX or (better) ScanXPro. This one is the only one to support

See here, that is what I found when googleing at that scanner model plus ATARI: http://downloads.atari-home.de/Scene_De ... 07-02.html

As far as I understand, the ScanX version supports Microtek OR Umax scanners, depending on software version. ScanXPro supports both.

Does anybody have a copy of it?
Power without the Price. It's not a bug. It's a feature. _/|\_ATARI

1040STFM in PC-Tower (PAK68/2, OvrScn, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM...) * 3x Falcon 030 * 3x TT030 * many 260 /520/1040ST(F)(M)(+) * 520/1040STE * many Mega ST * 2x Mega STE * Stacy * STBook * 2x SLM605 * 3x SLM804 * SMM804 * SH 204/205 * Megafile 30/44/60 * SF314 * SF354 * 5x Pofo * PC3 * ...
User avatar
Richard
Atari freak
Atari freak
Posts: 72
Joined: Sun Mar 09, 2003 3:47 pm
Location: UK
Contact:

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by Richard »

I've got v.1.05R3 (not pro), original disk etc.
nagual
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 456
Joined: Mon Sep 11, 2006 10:15 am
Location: Frankfurt am Main, Germany

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by nagual »

Here's the ScanX 1.13, hope it's help :-)

Cheers :-)
:cheers:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
1st1
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 885
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by 1st1 »

@nagual, thanks, this looks promising, the readme talks about microtek and umax. I will test. (By the way, I am just 20 km away from you)

Anyhow, other (newer?) versions and the Pro are still welcome.
Power without the Price. It's not a bug. It's a feature. _/|\_ATARI

1040STFM in PC-Tower (PAK68/2, OvrScn, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM...) * 3x Falcon 030 * 3x TT030 * many 260 /520/1040ST(F)(M)(+) * 520/1040STE * many Mega ST * 2x Mega STE * Stacy * STBook * 2x SLM605 * 3x SLM804 * SMM804 * SH 204/205 * Megafile 30/44/60 * SF314 * SF354 * 5x Pofo * PC3 * ...
Rustynutt
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 917
Joined: Wed Mar 21, 2012 7:38 am
Location: Oregon

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by Rustynutt »

Have an E3 working here with the softs, least did until swapping the Epson 1200ES back in the chain.
PeterS
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 352
Joined: Fri Nov 09, 2007 1:53 pm
Location: England, GB

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by PeterS »

I use 1.13 for a Umax 1220S

I did contact the author only a few years ago on LinkedIn.
User avatar
lp
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2535
Joined: Wed Nov 12, 2003 11:09 pm
Location: GFA Headquarters
Contact:

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by lp »

Back in the day I bought a UMAX Astra 2400s hoping it was backward compatible, but it turned out not to be the case. Contacted Nima and he quickly added support. Somewhere I have debug builds of ScanX that dump lots of internal data. Unfortunately, my TT030 is still in storage.
nagual
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 456
Joined: Mon Sep 11, 2006 10:15 am
Location: Frankfurt am Main, Germany

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by nagual »

1st1 wrote:(By the way, I am just 20 km away from you)
Hey it's a really nice to find a fellow Atari fan in der Nähe :-)
If you want we can go to beer/coffee/you named it...

And I'm actually now in Mühlheim am Main....

About newer version - unfortunately I didn't found any new releases or ScanxPro :(

But if someone have ScanXPro it will be really nice to share with us :-)

Cheers!
:cheers:
User avatar
1st1
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 885
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by 1st1 »

Ah, Mühlheim, I often pass it when riding to work by bike. (and I have far away relatives over there (buggelisch Verwandtschaft) ) My job is at the opposite side iof the river, originally I am a Bieberer Sandhaas but I live in the Kreis(el)stadt. Currently Homeoffice, but a beer or Äppler sounds fine to meet! How about Käsmühl?
Power without the Price. It's not a bug. It's a feature. _/|\_ATARI

1040STFM in PC-Tower (PAK68/2, OvrScn, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM...) * 3x Falcon 030 * 3x TT030 * many 260 /520/1040ST(F)(M)(+) * 520/1040STE * many Mega ST * 2x Mega STE * Stacy * STBook * 2x SLM605 * 3x SLM804 * SMM804 * SH 204/205 * Megafile 30/44/60 * SF314 * SF354 * 5x Pofo * PC3 * ...
nagual
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 456
Joined: Mon Sep 11, 2006 10:15 am
Location: Frankfurt am Main, Germany

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by nagual »

1st1 wrote:Ah, Mühlheim, I often pass it when riding to work by bike. (and I have far away relatives over there (buggelisch Verwandtschaft) ) My job is at the opposite side iof the river, originally I am a Bieberer Sandhaas but I live in the Kreis(el)stadt. Currently Homeoffice, but a beer or Äppler sounds fine to meet! How about Käsmühl?
Gerne :-)

I'm also currently Homeoffice, at the normal time working in Heusenstamm :-)
So, I'm free as a bird, just tell me when :-)
I'm not sure if Käsmühl open ?

Cheers!
:cheers:
User avatar
1st1
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 885
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by 1st1 »

Heusenstamm, that's next to me. Nice. I hope Käsmühl will open soon, Buffibear announced the repopening of restaurants. Otherwise, a bottle of beer, everywhere possible... :cheers:
Power without the Price. It's not a bug. It's a feature. _/|\_ATARI

1040STFM in PC-Tower (PAK68/2, OvrScn, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM...) * 3x Falcon 030 * 3x TT030 * many 260 /520/1040ST(F)(M)(+) * 520/1040STE * many Mega ST * 2x Mega STE * Stacy * STBook * 2x SLM605 * 3x SLM804 * SMM804 * SH 204/205 * Megafile 30/44/60 * SF314 * SF354 * 5x Pofo * PC3 * ...
nagual
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 456
Joined: Mon Sep 11, 2006 10:15 am
Location: Frankfurt am Main, Germany

Re: Searching: ScanX or ScanXPro Software (Microtek SCSI scanner)

Post by nagual »

You have PM :-)
Post Reply

Return to “Professionals”