PATCH ST GAMES!!

All about games on the Falcon, TT & clones

Moderators: Mug UK, [ProToS], lp, moondog/.tSCc., Moderator Team

Post Reply
User avatar
Marcer
Atarilegend
Atarilegend
Posts: 4433
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:21 pm
Location: sweden

PATCH ST GAMES!!

Post by Marcer »

While little discussions here..

lets see what ppl would be intressting in..
what or which games would you guys preferd to be patched and fixed for Falcon/HD.. even if possible an fresh cover of the game tunes too (into sid or such).

and also who would be vollenteers to do these kind of patches?

please dont be shy.. name your favorite games.. and those who can or want to patch.. give us a sign aswell :)

// Marcer
- Atari ST/FM/E - Mega sTe - Portfolio - Falcon 030 FX 3 in 1 -- Atari 7800/Lynx/Jaguar -
- FTP... Ask for info
- Atari Legend (Games all-a-round)
- Paradize (Chip Music)
- Elite (Atari Softs)
- The Legion (Demos)
- Alive Maggie Team
_/|\_YM-RockerZ_/|\_
User avatar
christos
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2496
Joined: Tue Apr 13, 2004 8:24 pm
Location: Greece

Post by christos »

Hello,
I would like to see a few adventure games such as cruise for a corpse and maybe a couple of shoot em ups. I admit I had thought of making such a patch through backwards but I couldn't find any info on how.
And since we come to the matter of patches if I am not mistaken you were a member of the Elite who had created a loader so one could play Steel Talons through a normal Joystick. Do you or anyone have it?
User avatar
karlm
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 713
Joined: Thu Nov 13, 2003 4:09 am
Location: Top of the World - Australia

Post by karlm »

okay, you asked for it marcer :)

Chaos Strikes Back HDD version
Xenon II HDD / Falcon Version
Raiden (Working Version)

hmm ... that should be a start

karlm.
User avatar
Marcer
Atarilegend
Atarilegend
Posts: 4433
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:21 pm
Location: sweden

Post by Marcer »

chaos strikes back already exists as HDD + Falcon patched..

// Marcer
- Atari ST/FM/E - Mega sTe - Portfolio - Falcon 030 FX 3 in 1 -- Atari 7800/Lynx/Jaguar -
- FTP... Ask for info
- Atari Legend (Games all-a-round)
- Paradize (Chip Music)
- Elite (Atari Softs)
- The Legion (Demos)
- Alive Maggie Team
_/|\_YM-RockerZ_/|\_
User avatar
samf
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 185
Joined: Wed Mar 10, 2004 9:22 pm
Location: Ashburn, Virginia USA
Contact:

PATCH ST GAMES!!

Post by samf »

I would like to see the following games able to run on the CT60/Falcon:

Time Bandit

Star Raiders

Joust

Pac Man

Towers II

Those would be my all time favorites
Atari Computer Nut
Virginia U.S.A.
C-Lab/CT060 Falcon,
256mb TT Ram, 14mb ST Ram,
4Gig hdd, IDE DVD Drive
User avatar
Mug UK
Administrator
Administrator
Posts: 11543
Joined: Thu Apr 29, 2004 7:16 pm
Location: Stockport (UK)
Contact:

Post by Mug UK »

Wizball with the proper SID-alike tunes.
My main site: http://www.mug-uk.co.uk - slowly digging up the bits from my past (and re-working a few): Atari ST, Sega 8-bit (game hacks) and NDS (Music ripping guide).

I develop a free Word (for Windows) add-in that's available for Word 2007 upwards. It's a fix-it toolbox that will allow power Word users to fix document errors. You can find it at: http://www.mikestoolbox.co.uk
User avatar
karlm
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 713
Joined: Thu Nov 13, 2003 4:09 am
Location: Top of the World - Australia

Post by karlm »

Marcer wrote:chaos strikes back already exists as HDD + Falcon patched..
where where where Marcer!? I've only seen Dungeon Master.

Also, Captive held my attention many moons ago. And good old Gunship?


karlm
User avatar
030falcon030
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 749
Joined: Sun Feb 13, 2005 6:59 pm
Location: North Somerset.england
Contact:

Post by 030falcon030 »

Wizball
Xenon 2
Black Lamp
Jumping Jackson
Foundations Waste
Bombuzal
Im not sure which ones are already patched but ill probably thing of some more
hmmm:/
I have an ste 4mb... with a 20mb powerdrive slimline and a cumana external fdd.
And a falcon 14mb w/ ct63 + ctpci
User avatar
samf
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 185
Joined: Wed Mar 10, 2004 9:22 pm
Location: Ashburn, Virginia USA
Contact:

Re: PATCH ST GAMES!!

Post by samf »

samf wrote:I would like to see the following games able to run on the CT60/Falcon:

Time Bandit

Star Raiders

Joust

Pac Man

Towers II

Those would be my all time favorites
I forgot to ad Dungeon Master....that would also be a great one!!!! :oops:
Atari Computer Nut
Virginia U.S.A.
C-Lab/CT060 Falcon,
256mb TT Ram, 14mb ST Ram,
4Gig hdd, IDE DVD Drive
User avatar
Marcer
Atarilegend
Atarilegend
Posts: 4433
Joined: Wed Mar 10, 2004 6:21 pm
Location: sweden

Post by Marcer »

Games that already are fixed for Falcon/HDD:

Frontier - ELITE 2
Dungeon Master
Chaos Strikes Back

there are some few more..

// Marcer
- Atari ST/FM/E - Mega sTe - Portfolio - Falcon 030 FX 3 in 1 -- Atari 7800/Lynx/Jaguar -
- FTP... Ask for info
- Atari Legend (Games all-a-round)
- Paradize (Chip Music)
- Elite (Atari Softs)
- The Legion (Demos)
- Alive Maggie Team
_/|\_YM-RockerZ_/|\_
User avatar
samf
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 185
Joined: Wed Mar 10, 2004 9:22 pm
Location: Ashburn, Virginia USA
Contact:

Post by samf »

Marcer wrote:Games that already are fixed for Falcon/HDD:

Frontier - ELITE 2
Dungeon Master
Chaos Strikes Back

there are some few more..

// Marcer
Ah, but what games are patched and ready to play on the CT60\Falcon, eh? :)
Atari Computer Nut
Virginia U.S.A.
C-Lab/CT060 Falcon,
256mb TT Ram, 14mb ST Ram,
4Gig hdd, IDE DVD Drive
Fantomas
Atariator
Atariator
Posts: 29
Joined: Sun May 01, 2005 8:41 am
Location: France
Contact:

Post by Fantomas »

Lethal Xcess
Enchanted Land
xenon 2
...

and some adventure games ... coz there not lot of adventure games on falcon 030 .... :(
User avatar
030falcon030
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 749
Joined: Sun Feb 13, 2005 6:59 pm
Location: North Somerset.england
Contact:

Post by 030falcon030 »

the grandad games.
hmmm:/
I have an ste 4mb... with a 20mb powerdrive slimline and a cumana external fdd.
And a falcon 14mb w/ ct63 + ctpci
User avatar
Mug UK
Administrator
Administrator
Posts: 11543
Joined: Thu Apr 29, 2004 7:16 pm
Location: Stockport (UK)
Contact:

Post by Mug UK »

They are easy to get working on a h/drive if memory serves .. you just need to unpack the main .PRG and hex edit all the A:\ references out.
My main site: http://www.mug-uk.co.uk - slowly digging up the bits from my past (and re-working a few): Atari ST, Sega 8-bit (game hacks) and NDS (Music ripping guide).

I develop a free Word (for Windows) add-in that's available for Word 2007 upwards. It's a fix-it toolbox that will allow power Word users to fix document errors. You can find it at: http://www.mikestoolbox.co.uk
User avatar
samf
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 185
Joined: Wed Mar 10, 2004 9:22 pm
Location: Ashburn, Virginia USA
Contact:

PATCH ST GAMES!!

Post by samf »

muguk wrote:They are easy to get working on a h/drive if memory serves .. you just need to unpack the main .PRG and hex edit all the A:\ references out.
And what editor do you use for that?

Thanks
Atari Computer Nut
Virginia U.S.A.
C-Lab/CT060 Falcon,
256mb TT Ram, 14mb ST Ram,
4Gig hdd, IDE DVD Drive
User avatar
unseenmenace
Atari God
Atari God
Posts: 1966
Joined: Tue Sep 21, 2004 9:33 pm
Location: Margate, Kent, UK
Contact:

Post by unseenmenace »

Well there's loads of hex editors about but I used to use KnifeST on the Atari and now use UltraEdit on the PC.
UNSEEN MENACE
Several STFM's, 4MB STE, 2MB TT with 1.2GB Hard Drive and 14MB Falcon with 540MB Hard Drive,
Lynx 2 and Jaguar with JagCD
Member of GamebaseST and AtariLegend team
Check out my website at http://unseenmenace.110mb.com
User avatar
karlm
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 713
Joined: Thu Nov 13, 2003 4:09 am
Location: Top of the World - Australia

Post by karlm »

maybe DBugs newly released ULM ? might help!?

karlm
User avatar
tjlazer
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 651
Joined: Mon Feb 02, 2004 4:00 am
Location: Tacoma, WA USA
Contact:

Post by tjlazer »

And what do you put in place to the A:\ references? Just leave it blank?
Atari Computer Collector since 1984

From the 8-bit Atari 400 to the 32-bit Atari TT030!
User avatar
Mug UK
Administrator
Administrator
Posts: 11543
Joined: Thu Apr 29, 2004 7:16 pm
Location: Stockport (UK)
Contact:

Post by Mug UK »

If the original filename was:

a:\picture.pi1 (and it will be followed by a 00 byte to denote the end of the filename string)

you change it to:

picture.pi1 and then replace the next 3 characters with 000000 in hex.
My main site: http://www.mug-uk.co.uk - slowly digging up the bits from my past (and re-working a few): Atari ST, Sega 8-bit (game hacks) and NDS (Music ripping guide).

I develop a free Word (for Windows) add-in that's available for Word 2007 upwards. It's a fix-it toolbox that will allow power Word users to fix document errors. You can find it at: http://www.mikestoolbox.co.uk
Post Reply

Return to “Games”