Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

All about chiptunes

Moderators: Mug UK, lotek_style, Moderator Team

terriblefire
Atari freak
Atari freak
Posts: 68
Joined: Sat Nov 12, 2016 10:15 am

Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by terriblefire »

I couldn't resist making these computers Duel.

https://www.youtube.com/watch?v=Wi_WXIBZFzk

:)
MM41
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 138
Joined: Sun Jun 28, 2015 2:36 pm
Location: France

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by MM41 »

Nice duel :D ,
User avatar
1st1
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 888
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by 1st1 »

This is really the nicest comparison ever, I love it!!!
Power without the Price. It's not a bug. It's a feature. _/|\_ATARI

1040STFM in PC-Tower (PAK68/2, OvrScn, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM...) * 3x Falcon 030 * 3x TT030 * many 260 /520/1040ST(F)(M)(+) * 520/1040STE * many Mega ST * 2x Mega STE * Stacy * STBook * 2x SLM605 * 3x SLM804 * SMM804 * SH 204/205 * Megafile 30/44/60 * SF314 * SF354 * 5x Pofo * PC3 * ...
User avatar
Sturm
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 211
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:51 pm
Location: France

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by Sturm »

Awesome !
kolli
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 45
Joined: Sat Jul 23, 2016 7:37 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by kolli »

Great! Love it!
User avatar
FedePede04
Atari God
Atari God
Posts: 1215
Joined: Fri Feb 04, 2011 12:14 am
Location: Denmark
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by FedePede04 »

Great Idea...
Atari will rule the world, long after man has disappeared

sometime my English is a little weird, Google translate is my best friend :)
CiH
Atari God
Atari God
Posts: 1169
Joined: Wed Feb 11, 2004 4:34 pm
Location: Middle Earth (Npton) UK
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by CiH »

Did I detect a faint cry of "Yeehaa!" ;-)
"Where teh feck is teh Hash key on this Mac?!"
User avatar
Frank B
Atari God
Atari God
Posts: 1034
Joined: Wed Jan 04, 2006 1:28 am
Location: Glasgow

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by Frank B »

Brilliant! Two of my favourite things :)
User avatar
farvardin
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 389
Joined: Fri Jan 01, 2010 5:50 pm
Location: France
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by farvardin »

very nice. I think the ST version runs smoother ;)

@Frank B: Yeah, for me too, I like very much both Atari and Banjo!!
kolli
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 45
Joined: Sat Jul 23, 2016 7:37 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by kolli »

terriblefire wrote:I couldn't resist making these computers Duel.
...and I couldn't resist to find and try out this mod file, but ran into some problems.

I managed to find that Amiga Cover disk and to extract the mod file from there, but the ProTracker version I found at ftp.funet.fi is not able to load it and throws bombs at me when trying. If it is important, I should say that I'm trying it on a 1040STFM, no STE. I'm aware that this will be poor quality. In the ProTracker archive there were versions for both STE and STFM.

I could load and play the file with milkytracker on my linux box without problems. Milkytracker has a function to optimize built in, and after that, the missing sample in the middle of the list is erased and the resulting mod file is nearly double the size than before. I can load it with ProTracker on the Atari, but it is not correct. All samples work when played manual, but playing the file does not play the right tracks, only some few notes every now and then and very slow.

I'm guessing the mod is in a more modern file format that is not recognised by this ProTracker version. Can anyone point me to a working version or to some tools to convert the file format?
User avatar
Frank B
Atari God
Atari God
Posts: 1034
Joined: Wed Jan 04, 2006 1:28 am
Location: Glasgow

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by Frank B »

farvardin wrote:very nice. I think the ST version runs smoother ;)

@Frank B: Yeah, for me too, I like very much both Atari and Banjo!!
rofl
User avatar
Cyprian
10 GOTO 10
10 GOTO 10
Posts: 2067
Joined: Fri Oct 04, 2002 11:23 am
Location: Warsaw, Poland

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by Cyprian »

nice,
would be cool to hear STfm vs STE or A500
Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net / AT Speed C16
Hatari / Steem SSE / Aranym / Saint
http://260ste.appspot.com/
kolli
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 45
Joined: Sat Jul 23, 2016 7:37 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by kolli »

kolli wrote: I'm guessing the mod is in a more modern file format that is not recognised by this ProTracker version. Can anyone point me to a working version or to some tools to convert the file format?
Got it! Yeah! I found a copy of ProTracker 2.1 here:http://www.pouet.net/prod.php?which=50030

That version is able to load the "optimized" mod file I generated with milkytracker.
User avatar
ST Graveyard
Obsessed with homicide
Obsessed with homicide
Posts: 2180
Joined: Fri Apr 26, 2002 11:53 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by ST Graveyard »

This is just fantastic! Thanks for the great video. Brings a smile to my face...
We are Atari Legend.

Visit us at : http://www.atarilegend.com

Youtube
Facebook
Twitter

Sister site :
Stonish.net
silverfox0786
Atariator
Atariator
Posts: 28
Joined: Thu Mar 30, 2017 3:19 pm
Location: Slough, UK
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by silverfox0786 »

video not available, its private
Zarchos
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 263
Joined: Wed May 09, 2012 7:38 pm
Location: FRANCE

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by Zarchos »

You could even add an Archie next time .... :wink:
Falcon, Atari 1040 STE, 520ST, 800xl, xegs, Amigas, Archimedes, RISC PCs, Iyonix, Omega, BBC B, Atom, Electron, ZX 81, Spectrum 48/128/+2/+3, Russian clones, Sam Coupe, V6Z80P, QLs inc. Q68, and more !
2200 m2 museum on its way https://youtu.be/xjB6_Ez-3BA
Shorter video here : https://youtu.be/UEZisfkcN1Y

Currently porting SOTB to the Archie : https://www.youtube.com/user/Archimedes75009/featured
User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 13002
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by wongck »

:thumbs: Very nice indeed.
and I mean the ST.
My Stuff: FB/Falcon CT63 CTPCI ATI RTL8139 USB 512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list
User avatar
DarkLord
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 4529
Joined: Mon Aug 16, 2004 12:06 pm
Location: Prestonsburg, KY - USA
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by DarkLord »

That just made my day. Gonna go flood a few mailbox's with the link.

:)
Welcome To DarkForce! http://www.darkforce.org "The Fuji Lives.!"
Atari SW/HW based BBS - Telnet:darkforce-bbs.dyndns.org 520
sailorcull
Atarian
Atarian
Posts: 2
Joined: Sun Mar 19, 2017 6:58 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by sailorcull »

That is the coolest! Great humor! How do you hook monitors up like that (I still have my old original one) and what is the software?

Thank you for the show!! :D
User avatar
Frank B
Atari God
Atari God
Posts: 1034
Joined: Wed Jan 04, 2006 1:28 am
Location: Glasgow

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by Frank B »

Zarchos wrote:You could even add an Archie next time .... :wink:
Archie vs Falcon vs TT! TO THE DEATH :D
BlankVector
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 531
Joined: Wed Oct 24, 2007 7:52 pm
Location: France
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by BlankVector »

Brilliant :D
Subscribe to my Vretrocomputing channel on YouTube and Facebook. Latest video: 720 KB floppy disk.
kolli
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 45
Joined: Sat Jul 23, 2016 7:37 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by kolli »

terriblefire wrote:I couldn't resist making these computers Duel.
I wonder how you managed to have them in sync?

I have tried it with a 486 DOS-PC using Fasttracker2 and an STFM using ProTracker 2.1 and after short time they are out of sync...
User avatar
Cogweasel
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 227
Joined: Sun Jan 17, 2016 11:10 am
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by Cogweasel »

This is ace! Good work! :)
User avatar
Total Eclipse
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 307
Joined: Tue Jul 20, 2004 2:20 pm
Location: Sheepy Magna, UK

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by Total Eclipse »

kolli wrote:
terriblefire wrote:I couldn't resist making these computers Duel.
I wonder how you managed to have them in sync?

I have tried it with a 486 DOS-PC using Fasttracker2 and an STFM using ProTracker 2.1 and after short time they are out of sync...
From a similar thread on EAB, it's nothing more than pressing play at the right time, and having multiple attempts at recording it until it works out.
Atari 1040STfm, Power Computing PC720B external floppy. 40MB HDD
Now playing with MiST :)
terriblefire
Atari freak
Atari freak
Posts: 68
Joined: Sat Nov 12, 2016 10:15 am

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Post by terriblefire »

Yeah it was just synchronized "pressing control".
Post Reply

Return to “Ym rockin'”