Rgb to via arcade converters

Troubles with your machine? Just want to speak about the latest improvements? This is the place!

Moderators: Mug UK, Zorro 2, spiny, Greenious, Moderator Team

Post Reply
emcclariion
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 217
Joined: Wed Nov 28, 2012 6:37 pm

Rgb to via arcade converters

Post by emcclariion »

Guys jump on ebay you will loads of them were thinking about using one for colour mode on a vga monitor....has any one done it?
Atari TT Nova card Mach64, Lightning VME, 64MB of RAM, Mega STE 4MB, Nova mach 32 and Atari STE 4MB TOS 2.06 Netusb Ultrasatan 2, Atari Falcon CT60 512MB Netusb

emcclariion
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 217
Joined: Wed Nov 28, 2012 6:37 pm

Re: Rgb to via arcade converters

Post by emcclariion »

Sorry used my phone for the last post hope it makes sense
Atari TT Nova card Mach64, Lightning VME, 64MB of RAM, Mega STE 4MB, Nova mach 32 and Atari STE 4MB TOS 2.06 Netusb Ultrasatan 2, Atari Falcon CT60 512MB Netusb

User avatar
thgill
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 142
Joined: Sat May 17, 2008 8:10 pm
Location: Cincinnati, OH

Rgb to via arcade converters

Post by thgill »

Yes and they have been talked about here before.

Video output quality is poor IMHO and everything gets sampled up to 60hz killing smooth scrolling in euro demos and games.
Like retro computers, game consoles and other obsolete junk? Check out Todd's Nerd Cave on YouTube

emcclariion
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 217
Joined: Wed Nov 28, 2012 6:37 pm

Re: Rgb to via arcade converters

Post by emcclariion »

Cheers


They look ok when on old consoles...SNES and megadrives judging by YouTube
Atari TT Nova card Mach64, Lightning VME, 64MB of RAM, Mega STE 4MB, Nova mach 32 and Atari STE 4MB TOS 2.06 Netusb Ultrasatan 2, Atari Falcon CT60 512MB Netusb

emcclariion
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 217
Joined: Wed Nov 28, 2012 6:37 pm

Re: Rgb to via arcade converters

Post by emcclariion »

Atari TT Nova card Mach64, Lightning VME, 64MB of RAM, Mega STE 4MB, Nova mach 32 and Atari STE 4MB TOS 2.06 Netusb Ultrasatan 2, Atari Falcon CT60 512MB Netusb

User avatar
DarkLord
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 4457
Joined: Mon Aug 16, 2004 12:06 pm
Location: Prestonsburg, KY - USA
Contact:

Re: Rgb to via arcade converters

Post by DarkLord »

Geez, it's bigger than a 520ST! :lol:
Welcome To DarkForce! http://www.darkforce.org "The Fuji Lives.!"
Atari SW/HW based BBS - Telnet:darkforce-bbs.dyndns.org 520

User avatar
Scarlettkitten
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 260
Joined: Thu Mar 19, 2009 11:42 am
Location: Northamptonshire, UK

Re: Rgb to via arcade converters

Post by Scarlettkitten »

emcclariion wrote:http://www.youtube.com/watch?v=VOeC5PdbkBM


this device guys?
Yep that's the one, poor output IMO, shimmering (digital artifacts) around mouse pointer and drop down menus etc... not good :(
Music gear
Falcon 030 14MB, Cubase Audio, Soundpool FA8,FDI, MAudio 88 keystation, Roland S750, Yamaha A5000, Roland JV1080, Yamaha MG10, 1040STE, ZX Spectrum 128k.

https://soundcloud.com/softkitty123

User avatar
calimero
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2342
Joined: Thu Sep 15, 2005 10:01 am
Location: STara Pazova, Serbia
Contact:

Re: Rgb to via arcade converters

Post by calimero »

Scarlettkitten wrote:
emcclariion wrote:http://www.youtube.com/watch?v=VOeC5PdbkBM


this device guys?
Yep that's the one, poor output IMO, shimmering (digital artifacts) around mouse pointer and drop down menus etc... not good :(
Yep: that one: http://www.youtube.com/watch?v=8hgQA8eI ... e=youtu.be



EDIT: original post: http://www.atari-forum.com/viewtopic.ph ... de#p221079
using Atari since 1986.http://wet.atari.orghttp://milan.kovac.cc/atari/software/ ・ Atari Falcon030/CT63/SV ・ Atari STe ・ Atari Mega4/MegaFile30/SM124 ・ Amiga 1200/PPC ・ Amiga 500 ・ C64 ・ ZX Spectrum ・ RPi ・ MagiC! ・ MiNT 1.18 ・ OS X

Post Reply

Return to “Hardware”