1040 STF constant reset loop when switched on

Troubles with your machine? Just want to speak about the latest improvements? This is the place!

Moderators: Mug UK, Zorro 2, spiny, Greenious, Moderator Team

Post Reply
MRAtari
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 494
Joined: Thu Apr 05, 2007 5:03 pm

1040 STF constant reset loop when switched on

Post by MRAtari »

i have this above faulty atari too

can't remember when it worked last but i've switched it on and it just about gets to the desktop when... it resets... and plays this loop over and over

screen appears, floppy light comes on, everything normal but it just keeps resetting by itself :x

cann anyone suggest what the problem could be?

thanks
ppera

Re: 1040 STF constant reset loop when switched on

Post by ppera »

Whanna short or long list ?
Honestly, I fond all this posts about finding failure as pretty bad way. People should first have some basic knowledge about electronic, some equipment, then looking schematics of machines...

So, check PSU - voltages. Check socketed chips, reseat them if are suspicious. Replace them if can. Replace RAM...
MRAtari
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 494
Joined: Thu Apr 05, 2007 5:03 pm

Re: 1040 STF constant reset loop when switched on

Post by MRAtari »

hi ppera

what's the long list?

i've changed PSU , all socketed chips reseated, can't change ram as it 32 chips soldered directly onto motherboard board (don't believe it's ram anyway) seen this once before years ago on an STE but can't recall the prob!
User avatar
nativ
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 4106
Joined: Mon Jul 30, 2007 10:26 am
Location: South West, UK

Re: 1040 STF constant reset loop when switched on

Post by nativ »

Hi,
There's not a disk in the drive? I have some disks that cause this reset loop.
Have you tried a selfbooting disk?
STF is monitor only? Do you have Hi or low res or are you using VGA Hi res? Monitor issues can cause a reset loop.
Please post more details.

Thanks,
Atari STFM 512 / STe 4MB / Mega ST+DSP / Falcon 4MB 16Mhz 68882 - DVD/CDRW/ZIP/DAT - FDI / Jaguar / Lynx 1&2 / 7800 / 2600 / XE 130+SD Card // Sega Dreamcast / Mega2+CD2 // Apple G4

http://soundcloud.com/nativ ~ http://soundcloud.com/nativ-1 ~ http://soundcloud.com/knot_music
http://soundcloud.com/push-sounds ~ http://soundcloud.com/push-records
insanity
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 173
Joined: Wed Oct 15, 2003 12:31 pm
Location: Leicester, England

Re: 1040 STF constant reset loop when switched on

Post by insanity »

MRAtari wrote:i have this above faulty atari too

can't remember when it worked last but i've switched it on and it just about gets to the desktop when... it resets... and plays this loop over and over

screen appears, floppy light comes on, everything normal but it just keeps resetting by itself :x

cann anyone suggest what the problem could be?
Once had my ST reseting continuely when I was swapping my drive for a PC DSDD one.

Turned out to be the keyboard, it wasn't fully connected... unlikely to be this but still...

Personally, assuming you have another ST, I'd start by swapping the LRUs (line replacable units) such as PSU, Keyboard,
disk drive etc... see if it makes any difference!

baz
Post Reply

Return to “Hardware”