MiSTer on SCART?

https://github.com/MiSTer-devel/Main_MiSTer/wiki

Moderators: Mug UK, Zorro 2, spiny, Greenious, Sorgelig, Moderator Team

Locked
Halk
Atarian
Atarian
Posts: 9
Joined: Fri Nov 30, 2007 4:42 am

MiSTer on SCART?

Post by Halk »

I've tried to do a bit of research and it seems that it might be as easy as getting a MiSTer, and the I/O board and a VGA2SCART cable and I should be able to get a great image output on a Sony Trinitron CRT. Some configuration will be required for each core but have I overlooked anything or might be just as simple as that? I'm only intending using MiSTer for it's arcade cores.

harryd91
Retro freak
Retro freak
Posts: 10
Joined: Wed Sep 25, 2019 1:52 pm

Re: MiSTer on SCART?

Post by harryd91 »

Yep thats basically it! I got my vga to scart cable from amigastore.eu and it works perfectly. I had to set composite_sync=1 in mister.ini but I think that was it - shouldnt have to mess with individual core video settings

Halk
Atarian
Atarian
Posts: 9
Joined: Fri Nov 30, 2007 4:42 am

Re: MiSTer on SCART?

Post by Halk »

Are there resistors etc in that cable, or will any cable do?

https://www.ebay.co.uk/itm/SCART-TO-VGA ... 3132335940

That seems cheap :)

User avatar
DrOG
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 727
Joined: Sun Jul 31, 2016 8:23 pm
Location: Gyula, Hungary

Re: MiSTer on SCART?

Post by DrOG »

Follow the instructions found on the site below (no resistors required, but you need a 3,5 stereo jack & cable if you want audio as well):

https://github.com/mist-devel/mist-boar ... ScartCable

User avatar
witchmaster
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 150
Joined: Wed Jun 15, 2011 10:50 am

Re: MiSTer on SCART?

Post by witchmaster »

Halk wrote:Are there resistors etc in that cable, or will any cable do?

https://www.ebay.co.uk/itm/SCART-TO-VGA ... 3132335940

That seems cheap :)
According to the MiST wiki, those cables won't work out of the box, but can be modded, at least for video.

Locked

Return to “MiSTer”