8ma please.

https://github.com/mist-devel/mist-board/wiki

Moderators: Mug UK, Zorro 2, spiny, Greenious, Moderator Team

Post Reply
ManuFerHi
Atari freak
Atari freak
Posts: 65
Joined: Fri Dec 23, 2016 1:20 am

8ma please.

Post by ManuFerHi »

In our FPGA you can configure 4ma or 8ma for each pin. To activate the pin16 of RGB scart we use the HSYNC since the default VGA output in mist does not have 5V. In appearance it works well but some models of TV and especially if you connect through a switch loses power this signal and the 4ma are not enough. For example, in the core MENU and SPECTRUM is set to 4ma. It would be convenient for future updates of these cores to be configured to 8ma, I have personally tried it and the problems in some TVs and switches are solved.

slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1666
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: 8ma please.

Post by slingshot »

I've did this change in some cores already in the past, but if you fixed others, then pull requests to the GitHub repos always welcomed!

Lroby74
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 168
Joined: Sun Sep 04, 2016 8:35 pm

Re: 8ma please.

Post by Lroby74 »

Is fixable via software this Issue? :O

Post Reply

Return to “MiST”