NEW OR UPDATED ARCADE CORES

https://github.com/mist-devel/mist-board/wiki

Moderators: Mug UK, Zorro 2, spiny, Greenious, Moderator Team

Post Reply
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

User avatar
vebxenon
Atari God
Atari God
Posts: 1052
Joined: Fri Apr 24, 2015 12:10 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by vebxenon »

slingshot wrote: Fri Oct 23, 2020 4:50 pm Sega System 1 by MiSTer-X:
https://github.com/gyurco/Mist_FPGA_Cor ... 20Hardware
:cheers: :cheers: Thanks very much!! :D
Just a computer and videogame lover :)

- Atari Jr 2600 clone
- Atari 7800 Peritel
- Atari XEGS
- Atari Lynx II
- Atari Jaguar
- MiST Board
User avatar
vebxenon
Atari God
Atari God
Posts: 1052
Joined: Fri Apr 24, 2015 12:10 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by vebxenon »

(deleted post - Problem with MRA solved after posting)
Just a computer and videogame lover :)

- Atari Jr 2600 clone
- Atari 7800 Peritel
- Atari XEGS
- Atari Lynx II
- Atari Jaguar
- MiST Board
DanyPPC
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 936
Joined: Tue Feb 21, 2017 7:02 am

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by DanyPPC »

Many Thanks Slingshot :cheers:
DanyPPC
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 936
Joined: Tue Feb 21, 2017 7:02 am

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by DanyPPC »

Is it normal that colors and graphics are corrupted in all games ?

Ok, problem seems it's the last mra tools, I have to use an old one.

Flicky arc isn't created. Mr Viking show only a black screen. I use merged mame 0.220 set.
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

DanyPPC wrote: Sat Oct 24, 2020 7:50 am
Ok, problem seems it's the last mra tools, I have to use an old one.
Or better - use Linux! (You can poke @sebel to give him some motivation to fix that Windows build).
If the MD5 is ok, then the ROM should be good.
Flicky.arc should be "Flicky (128k Version, 315-5051).arc"
User avatar
goran
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 102
Joined: Sat Feb 27, 2016 4:17 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by goran »

As I'm on mac, that switch to MRA stopped me from updating and adding arcade cores to my MiST.
Is there any chance to make it work on OS X?
Best regards,
Goran
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

goran wrote: Sat Oct 24, 2020 11:51 am As I'm on mac, that switch to MRA stopped me from updating and adding arcade cores to my MiST.
Is there any chance to make it work on OS X?
I don't have a Mac, nor sebdel I think.
But you have one, probably you can get a C compiler (maybe it's shipped by default with the OS, AFAIK clang is used by Apple), you can try to compile and share the result with the community.
User avatar
goran
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 102
Joined: Sat Feb 27, 2016 4:17 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by goran »

Tried. Segfaults. :shrug:
Best regards,
Goran
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

goran wrote: Sat Oct 24, 2020 1:36 pm Tried. Segfaults. :shrug:
Try this one:
https://github.com/gyurco/mra-tools-c
I've found an uninitialised variable which didn't work with clang even on Linux.
User avatar
goran
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 102
Joined: Sat Feb 27, 2016 4:17 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by goran »

Thanks! It builds and it seems that it works.
I have complete MAME .225 unmerged romset, and some mras are not working, amidar for example:

Code: Select all

part not found in zip: amidars/am2d (00000000)
part not found in zip: amidars/am2e (00000000)
part not found in zip: amidars/am2f (00000000)
part not found in zip: amidars/am2h (00000000)
part not found in zip: amidars/am2j (00000000)
part not found in zip: amidars/am2l (00000000)
part not found in zip: amidars/am2m (00000000)
part not found in zip: amidars/am2p (00000000)
part not found in zip: amidars/am2d (00000000)
part not found in zip: amidars/am2e (00000000)
part not found in zip: amidars/am2f (00000000)
part not found in zip: amidars/am2h (00000000)
part not found in zip: amidars/am2j (00000000)
part not found in zip: amidars/am2l (00000000)
part not found in zip: amidars/am2m (00000000)
part not found in zip: amidars/am2p (00000000)
part not found in zip: amidarb/6.5h (00000000)
part not found in zip: amidarb/5.5f (00000000)
warning: md5 mismatch! (found: 0fa1002fd147cf98725b58cd212220d9, expected: 33b3ea63f123eb052e3ca852c2bc9181)
I attached the log.

Is there a way to convert the whole folder of MRAs at once?
mra_dir.sh is also working good. :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Best regards,
Goran
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

goran wrote: Sat Oct 24, 2020 3:13 pm Thanks! It builds and it seems that it works.
I have complete MAME .225 unmerged romset, and some mras are not working, amidar for example:

Code: Select all

part not found in zip: amidars/am2d (00000000)
This kind of part name (dir/file) refers to a merged ROM.
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

goran wrote: Sat Oct 24, 2020 3:13 pm Is there a way to convert the whole folder of MRAs at once?
https://github.com/mist-devel/mist-boar ... -arc-files
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

Gehstock
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 436
Joined: Wed Dec 21, 2016 7:18 pm
Location: EastGermany

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by Gehstock »

Maybe Time to move the Arcades to the Main Repo
User avatar
vebxenon
Atari God
Atari God
Posts: 1052
Joined: Fri Apr 24, 2015 12:10 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by vebxenon »

slingshot wrote: Sat Nov 07, 2020 2:47 pm Added some games to RallyX:
https://github.com/gyurco/Mist_FPGA_Cor ... 20Hardware
:cheers: :cheers: :cheers: Thanks!!
Just a computer and videogame lover :)

- Atari Jr 2600 clone
- Atari 7800 Peritel
- Atari XEGS
- Atari Lynx II
- Atari Jaguar
- MiST Board
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

Gehstock wrote: Sat Nov 07, 2020 3:19 pm Maybe Time to move the Arcades to the Main Repo
Lot of ROMs are included in the sources...it's a gray area.
Gehstock
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 436
Joined: Wed Dec 21, 2016 7:18 pm
Location: EastGermany

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by Gehstock »

Ok
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

Gehstock wrote: Sat Nov 07, 2020 5:22 pmOk
If you don't want to continue on them, I can maintain under my own user account, just I don't want diverged repos.
User avatar
vebxenon
Atari God
Atari God
Posts: 1052
Joined: Fri Apr 24, 2015 12:10 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by vebxenon »

I've tested the new games :cheers: . Can Freeplay option be changed? Most of the games have this mode on and there's not any menu option to change to credit driven play.
Just a computer and videogame lover :)

- Atari Jr 2600 clone
- Atari 7800 Peritel
- Atari XEGS
- Atari Lynx II
- Atari Jaguar
- MiST Board
slingshot
Atari God
Atari God
Posts: 1873
Joined: Mon Aug 06, 2018 3:05 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by slingshot »

vebxenon wrote: Sat Nov 07, 2020 7:23 pm I've tested the new games :cheers: . Can Freeplay option be changed? Most of the games have this mode on and there's not any menu option to change to credit driven play.
Which ones? Every games are counting coins.
Use the latest MRA tool, and delete the .CFGs if already created. Maybe the defaults are bad with an old MRA tool.
User avatar
vebxenon
Atari God
Atari God
Posts: 1052
Joined: Fri Apr 24, 2015 12:10 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by vebxenon »

slingshot wrote: Sun Nov 08, 2020 12:06 pm
vebxenon wrote: Sat Nov 07, 2020 7:23 pm I've tested the new games :cheers: . Can Freeplay option be changed? Most of the games have this mode on and there's not any menu option to change to credit driven play.
Which ones? Every games are counting coins.
Use the latest MRA tool, and delete the .CFGs if already created. Maybe the defaults are bad with an old MRA tool.
Rally-X or Commando, for example. But let me see if by mistake I'm using an old MRA version. Thanks!
Just a computer and videogame lover :)

- Atari Jr 2600 clone
- Atari 7800 Peritel
- Atari XEGS
- Atari Lynx II
- Atari Jaguar
- MiST Board
User avatar
vebxenon
Atari God
Atari God
Posts: 1052
Joined: Fri Apr 24, 2015 12:10 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by vebxenon »

Problem solved. I didn't notice about a new MRA Tools version 11 days ago. Thanks! :cheers:
Just a computer and videogame lover :)

- Atari Jr 2600 clone
- Atari 7800 Peritel
- Atari XEGS
- Atari Lynx II
- Atari Jaguar
- MiST Board
User avatar
vebxenon
Atari God
Atari God
Posts: 1052
Joined: Fri Apr 24, 2015 12:10 pm

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by vebxenon »

I've tried the new game from Sega System 1, Swat, but no nor rom nor arc is created after using mra.

https://github.com/gyurco/Mist_FPGA_Cor ... 20Hardware

I've found the problem and solution:

Code: Select all

	<category>Shooter</category>
This line is repeated in the MRA file. Once you delete one of the lines, it works :D

And game runs perfectly! :cheers:
Just a computer and videogame lover :)

- Atari Jr 2600 clone
- Atari 7800 Peritel
- Atari XEGS
- Atari Lynx II
- Atari Jaguar
- MiST Board
Gehstock
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 436
Joined: Wed Dec 21, 2016 7:18 pm
Location: EastGermany

Re: NEW OR UPDATED ARCADE CORES

Post by Gehstock »

Fixed, please test Bullfight
Post Reply

Return to “MiST”