Search found 403 matches

by Bikerbob
Wed Jun 17, 2020 1:50 pm
Forum: Website Discussions
Topic: Great to be back
Replies: 19
Views: 784

Re: Great to be back

Thank you! my favorite Atari Forum ... did you get it.. huh?? :)

James
by Bikerbob
Wed May 13, 2020 5:32 pm
Forum: Hardware
Topic: blitter patch?
Replies: 2
Views: 208

Re: blitter patch?

nopatch.jpg
Hmmm ... No patch no jumper.. works great.. shows blitter in SYSinfo.

There is a Tos switcher, wizztronics compatibility plus and an ADSPEED. But this recently had just a soldered in CPU and no patch, no jumper. fine.

James
by Bikerbob
Tue May 12, 2020 6:45 pm
Forum: Hardware
Topic: blitter patch?
Replies: 2
Views: 208

blitter patch?

Do all MegaSTs require either the blitter patch on the top or the jumper line on the bottom?

What would be happening on a machine if you did not have it?

James
by Bikerbob
Tue May 12, 2020 4:55 pm
Forum: Hardware
Topic: MegaSTE with DD - upgrade to 2.06 issues
Replies: 6
Views: 295

Re: MegaSTE with DD - upgrade to 2.06 issues

IT was the image? of the TOS that I used? I burned a 2.06 with romsplit from the internet.. it was bombing on his machine.

I did it again.. this time - downloading my Roms on my megaSTE and burning it to his .. worked great. weird. I had used that image several previous times.

James
by Bikerbob
Mon May 11, 2020 6:29 pm
Forum: Hardware
Topic: MegaSTE with DD - upgrade to 2.06 issues
Replies: 6
Views: 295

Re: MegaSTE with DD - upgrade to 2.06 issues

Well according to my buddy .. if he attempts to boot from the drives (2 machines exact same issue) then it bombs out (4). But he can boot the computer from say a HD, then use the floppy no problem. This did not happen with 2.05 in the machine.

James
by Bikerbob
Mon May 11, 2020 4:08 pm
Forum: Hardware
Topic: MegaSTE with DD - upgrade to 2.06 issues
Replies: 6
Views: 295

MegaSTE with DD - upgrade to 2.06 issues

Hey all, wanted to help a buddy and burned him some 2.06 roms.

I read about the 2.06 bug - step rate of 6ms instead of 3ms?

After upgrading to 2.06 he cannot boot from a floppy using the DD drives he has. IS this part of the issue?

IS there a fix if he is still using DD drive?

James
by Bikerbob
Wed May 06, 2020 1:05 am
Forum: Applications
Topic: PageStream
Replies: 10
Views: 4317

Re: PageStream

I just found a complete with all printed materials version of Pagestream .. I am picking it up. Something I always wanted to play with.

Anyone know is the 2.1 to 2.2 upgrade out in the public? The version I have is 2.1 and the one I am picking up is also 2.1.

James
by Bikerbob
Tue May 05, 2020 12:20 am
Forum: Professionals
Topic: Help Setting up my TT
Replies: 12
Views: 983

Re: Help Setting up my TT

Not sure what/how your Mint being setup, VM should just run AFAIK. Personally I have not used it before but heard many good things about it. However, you may want to take a look at my 1st page of HowTo setup Mint, may be it will help... IDK. Yes your page is what I am using with FreeMint. Vanilla i...
by Bikerbob
Mon May 04, 2020 10:59 pm
Forum: Professionals
Topic: Help Setting up my TT
Replies: 12
Views: 983

Re: Help Setting up my TT

Stormy, I have all of that.. I have followed Vanilla to a T 4 times now..

Freemint I can get to Tos2win - I think freemint I have to go and edit the config before I start right?

Vanilla should just setup and go it has terra desk etc all ready.

Not going..
by Bikerbob
Mon May 04, 2020 5:18 pm
Forum: Applications
Topic: uip-tool
Replies: 258
Views: 130494

Re: uip-tool

I am using a 220w psu on my pak68/3 build, it is 5.00V lots of power 23amp but just 5.00v. I will check the megaSTs and the megaSTE that does get the Netusbee working.. see what their 5v rail puts out.

James
by Bikerbob
Sun May 03, 2020 12:21 pm
Forum: Professionals
Topic: Help Setting up my TT
Replies: 12
Views: 983

Re: Help Setting up my TT

Ok, I reformated the drive.. but now I think its still not good. I cannot get Bigdos to work on my TT.. so I am stuck with 14 partitions. I am at 12 including the floppies with the format I did. Someone said with HDDriver you can Boot with some partions and have others turned off? I cant find any op...
by Bikerbob
Sat May 02, 2020 8:10 pm
Forum: Applications
Topic: uip-tool
Replies: 258
Views: 130494

Re: uip-tool

AHHHH.. there ya go.. I was just about to post that sqward.. It is a megaST with a Pak68/3 and my TT030.. So nothing with 68030 Took the Pak out.. and it works. SO it must be a CPU issue then if people with TT030s (there have been several here that posted) OR speed issue? Could you slow the system d...
by Bikerbob
Fri May 01, 2020 7:25 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Shared drive - a mystery drive???
Replies: 4
Views: 612

Re: Shared drive - a mystery drive???

I think this is being written on the ext3 partition - though I cannot find files under those specific names. Had a word with Jookie he said that its supposed to be READ only, but maybe somehow permissions are allowing read/write when no connected drive is available. just kind of guessing at the mome...
by Bikerbob
Fri May 01, 2020 5:24 am
Forum: Applications
Topic: uip-tool
Replies: 258
Views: 130494

Re: uip-tool

This megaST that I have was Pak68/3 with 3.06 in it.

James
by Bikerbob
Thu Apr 30, 2020 10:27 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Shared drive - a mystery drive???
Replies: 4
Views: 612

Re: Shared drive - a mystery drive???

tonight I will using my linux on my laptop to view the raspbian ext3 partition. My bet I am going to find the files in there

HOW? why?

James
by Bikerbob
Thu Apr 30, 2020 10:25 pm
Forum: Applications
Topic: uip-tool
Replies: 258
Views: 130494

Re: uip-tool

Well I can confirm the Netusbee seems to pick what machine it runs on.

Hooked it up to a megaSTE I took down off the shelf, everything works, USB Uiptool. all good

Hmmmm

James
by Bikerbob
Thu Apr 30, 2020 6:18 pm
Forum: Applications
Topic: uip-tool
Replies: 258
Views: 130494

Re: uip-tool

Well this is a kick in the balls, I take that Netusbee and another I have to my workbench with my megaST4 - Using the NETUSB05 driver set.. Neither of them can be found on the MegaST4 - USB drivers.. Fn messed up.

James
by Bikerbob
Thu Apr 30, 2020 6:04 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Shared drive - a mystery drive???
Replies: 4
Views: 612

Shared drive - a mystery drive???

Hello all. I have a MicroCosmos. Not sure if this is specific to this device or not, I cannot explain how or why this is happening. I have had mine for 3 years now? I got one of the last Jookie made devices. About November or December I was getting very frustrated so I decided to wipe the microusb a...
by Bikerbob
Thu Apr 30, 2020 12:57 pm
Forum: Applications
Topic: uip-tool
Replies: 258
Views: 130494

Re: uip-tool

This is a Lotharek design. Yes. The TT has lightning VME working perfect. The netusbee lights are powered everything seems to be good except nothing. I will try static for argument. I know this worked 2 days ago I transfered a lot of stuff through the network.. in fact. Maybe this is interesting the...
by Bikerbob
Thu Apr 30, 2020 3:36 am
Forum: Applications
Topic: uip-tool
Replies: 258
Views: 130494

Re: uip-tool

A couple of days ago I was using the same NETusbee on the same TT, no problems.. yesterday and today.. now I get DHCP IP: and flashing cursor. I know there is the uIP.cfg you have somewhere.. this is generated and supposed to be edited in a text editor. Couple of days ago I did not even know about t...
by Bikerbob
Wed Apr 29, 2020 3:10 pm
Forum: Professionals
Topic: Help Setting up my TT
Replies: 12
Views: 983

Re: Help Setting up my TT

Thanks wongck

I will backup - then see if I can add partitions without destroying the existing. IF I can great, if not.. its all backed up.

Your suggestion is about what I was thinking. So.. I will do this over the next couple of days and get back to you. :)

James
by Bikerbob
Wed Apr 29, 2020 4:13 am
Forum: Professionals
Topic: Help Setting up my TT
Replies: 12
Views: 983

Re: Help Setting up my TT

So I have at the moment a bunch of TOS partitions 512mb ea. on a 256gb drive.
Can I go into HDDriver and modify partitons and add e2fs and Fat32 partitons? or do I start over?

I Downloaded VanillaMint, and tried to fire it up tonight. and I get a hang. I will post the screen shot tomorrow.

James
by Bikerbob
Wed Apr 29, 2020 4:10 am
Forum: Professionals
Topic: Help Setting up my TT
Replies: 12
Views: 983

Re: Help Setting up my TT

Thanks for the response Wongck

James
by Bikerbob
Wed Apr 29, 2020 12:08 am
Forum: Professionals
Topic: Help Setting up my TT
Replies: 12
Views: 983

Re: Help Setting up my TT

So are you saying this stormy The 1st bootable partition on the drive is 512mb and that will be the base partition for all 3?? I assume I could add however add as many more TOS partitions I want? Then one RAW and one F32? What sizes can I make those I know its stupid but I have 256gb to play with. :...
by Bikerbob
Tue Apr 28, 2020 1:26 pm
Forum: Professionals
Topic: Help Setting up my TT
Replies: 12
Views: 983

Help Setting up my TT

Hey all, maybe its me getting old, no idea.. but I need to clarify some stuff because it does not seem to be working. OK, TT030 - Lightning Storm Thunder. 256mb EDO ram, using a Samsung 850 SSD for the HD(over kill I know) Nova card(frank) with Mach32 2mb on it. I have had this running well doing th...

Go to advanced search