Search found 182 matches

by fidzen
Sat Jan 30, 2021 1:13 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Problem with Famp player
Replies: 4
Views: 412

Re: Problem with Famp player

stormy wrote: Thu Jan 14, 2021 12:01 am This can also happen if you have your CPU clocked over 90mhz in my experience.
Aha, I will try to run below 90MHz and see if it helps.
by fidzen
Sat Jan 30, 2021 1:13 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Problem with Famp player
Replies: 4
Views: 412

Re: Problem with Famp player

Check out matrix.prg It can lock/unlock the sound system. FalcAmp won't run if it's locked. Something using the sound system is locking it I tested with Matrix, but i looks the same in TSO as it does in MINT. Have to look further. Haven't had this issue before with MINT, but after a fresh installat...
by fidzen
Mon Dec 28, 2020 5:44 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Problem with Famp player
Replies: 4
Views: 412

Problem with Famp player

Hi. I have just reinstalled my system on my Falcon with CT60e and SV. I have problems using Famp under Mint but not under TOS. I didn't have any problems under my previous installation, so I wonder what could be wrong. I get "Warning: DSP Locked!" when trying to play a MOD-file. Thanks in advance. F...
by fidzen
Tue Dec 01, 2020 7:33 pm
Forum: Chat forum [ENG]
Topic: Coolest thing you've ever done using your Falcon?
Replies: 22
Views: 1842

Re: Coolest thing you've ever done using your Falcon?

My coolest thing with the Falcon was that I up until 1998 used it as my main computer and also as the heart of my recording studio. I recorded quite a lot with 8 channels in and out with Cubase Audio. When I went over to PC my creativity died due to all the stability problems PC had at that time whe...
by fidzen
Fri Sep 11, 2020 4:49 pm
Forum: Professionals
Topic: Falcon issues - very confusing
Replies: 47
Views: 4525

Re: Falcon issues - very confusing

Sounds very much like RF noise is what causes the corruption. It may have worked before simply because the cable was in a different position, not exposed to as much noise. But to get things to work reliable, shield the cable and ground the shield. A shorter cable may work as well. I have the same i...
by fidzen
Sat Apr 11, 2020 7:50 pm
Forum: SuperVidel
Topic: Supervidel doesn't work
Replies: 37
Views: 6351

Re: Supervidel doesn't work

I think the quickest solution is to download NVDI.
NVDI must be first in autoboot order.
by fidzen
Sat Apr 04, 2020 5:26 pm
Forum: Applications
Topic: COVID-19 Watcher 1.0.0
Replies: 44
Views: 8480

Re: COVID-19 Watcher 1.0.0

I have tested it on a Falcon with CT60e and SV with Svetlana.
I get Server not found when I try to refresh.
What have I missed, or is a non working config for this app?
by fidzen
Sat Mar 30, 2019 12:36 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: New CT60 Boot ROM 1.05
Replies: 77
Views: 25265

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

I tested this on why Falcon with CT60e and SV and it gave me a black screen. I flashed it back to 1.03c and it works again.
Any ideas what could be the problem?

Thanks in advance.
by fidzen
Fri Jan 18, 2019 6:46 pm
Forum: Professionals
Topic: Dead Falcon - no boot / coloured screen only
Replies: 67
Views: 22696

Re: Dead Falcon - no boot / coloured screen only

I had similar problems with one of my Falcons. I had some coloured pixels on black screen when booting.
I turned out to be the Combo IC. I bought it from Best Electronics.
by fidzen
Sat Oct 13, 2018 9:26 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e and SV 060 v 030
Replies: 8
Views: 7393

Re: CT60e and SV 060 v 030

When you run in 030 mode you have to use the VGA out on the Falcon if you have SV installed.
I have a VGA switch for my Falcon, where I can switch between 030 and 060-SV mode.
by fidzen
Wed Aug 15, 2018 6:29 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT63 temperature in F030 mode
Replies: 6
Views: 7502

Re: CT63 temperature in F030 mode

What temp readings do you get? The readings are often way off the reality.
I have 52°C when I start up my computer in a room with 22°C. :-)
by fidzen
Sat Aug 11, 2018 7:56 pm
Forum: MIDI Software and Hardware
Topic: What is the ultimate Cubase set up?
Replies: 9
Views: 5380

Re: What is the ultimate Cubase set up?

Talking about the Falcon, I would recommend JAM IN and OUT from Line Audio. It's the ultimate
analog in and out boxes for the Falcon. I used them in my studio until 1998.
by fidzen
Fri Aug 03, 2018 7:05 pm
Forum: MIDI Software and Hardware
Topic: CAF with SCSI to SD adaptor
Replies: 11
Views: 5373

Re: CAF with SCSI to SD adaptor

Faucon2001 wrote:I bought it on eBay.
The company is Japanese and is called Artmix. The site is in Japanese only but the guy answer to English email.
It's hard to find it now it seems. I have searched both on google and eBay.
by fidzen
Wed Aug 01, 2018 10:11 pm
Forum: MIDI Software and Hardware
Topic: CAF with SCSI to SD adaptor
Replies: 11
Views: 5373

Re: CAF with SCSI to SD adaptor

I know of the specific version of HDDriver as I have used CAF for professional recordings for several years.
But I don't rely on old SCSI disks and are looking for a more modern solution.
by fidzen
Wed Aug 01, 2018 5:45 pm
Forum: MIDI Software and Hardware
Topic: CAF with SCSI to SD adaptor
Replies: 11
Views: 5373

CAF with SCSI to SD adaptor

Hi all.
Is there anyone using Cubase Audio Falcon successfully with a SCSI to SD adaptor?
If yes? What kind of adaptor and version of HDDriver?

Thanks in advance.
by fidzen
Tue Jul 31, 2018 5:01 pm
Forum: Hardware
Topic: Beginning of very long journey
Replies: 264
Views: 89516

Re: Beginning of very long journey

Beautiful work!
by fidzen
Thu Jul 26, 2018 8:14 pm
Forum: MIDI Software and Hardware
Topic: MIDI Hardware/Software recommendations?
Replies: 81
Views: 28623

Re: MIDI Hardware/Software recommendations?

Sorry for interrupting this thread, but I wonder how the CBX-D5 is used with a Falcon for audio?
When I was recording with Falcon back in the days I used JAM IN 8 and OUT 8. I have never heard
about the CBX-D5, and it sounds very interesting.
by fidzen
Wed Jul 18, 2018 9:22 pm
Forum: SuperVidel
Topic: Original video clock to SuperVidel
Replies: 10
Views: 10698

Re: Original video clock to SuperVidel

I have made the mod as described in the manual, but I don't know if it's good or bad.
It's a very easy mod, so I guess it's recommended to do.
One game that I have played that take advantage of both CT60 and SV, is Robinsons Requiem.
It's superfast compared to standard Falcon.
by fidzen
Fri Jun 08, 2018 4:12 pm
Forum: SuperVidel
Topic: SuperVidel and SvETHlana problems with CT60e
Replies: 29
Views: 27552

Re: SuperVidel and SvETHlana problems with CT60e

I use CT60e with Supervidel and Svethlana and have no issues.
by fidzen
Sun Apr 22, 2018 6:02 pm
Forum: Professionals
Topic: Falcon - stripes only...
Replies: 3
Views: 5579

Re: Falcon - stripes only...

Could be a faulty NVRAM.
by fidzen
Sat Apr 07, 2018 4:57 pm
Forum: CosmosEx
Topic: CosmosEX 3.0
Replies: 243
Views: 111324

Re: CosmosEX 3.0

catmando wrote:Sorry Simon, no offense but...

Image
Well we all remember the war between Atari and Amiga users.
And on top of that this is a Atari forum. ;-)

I'm a proud Atarian!
by fidzen
Thu Mar 29, 2018 6:59 pm
Forum: FireBee
Topic: hanging
Replies: 23
Views: 16607

Re: hanging

alienkidmj12 wrote:im using a 24v fsp group psu, i changed the caps in it, i know it works :(
Did you change caps in a modern psu? What's the need for that?
And it should be a 12V PSU, not 24V.
by fidzen
Wed Mar 28, 2018 9:04 pm
Forum: Professionals
Topic: Mouse buttons come and go
Replies: 9
Views: 5750

Re: Mouse buttons come and go

At some point mouse buttons wear out. Maybe that's the issue? (That can cause weird issues, e.g. mouse buttons being pressed down too long, or generating extra clicks.) The two different mice of course work fine on all my other Ataris .. :) I could've mentioned that of course. Is it working with or...
by fidzen
Wed Mar 28, 2018 7:07 pm
Forum: Professionals
Topic: Mouse buttons come and go
Replies: 9
Views: 5750

Re: Mouse buttons come and go

My Falcon is having a difficult relationship with its mouse buttons. This happens in both stock 030 mode and accelerated CT60e, and it happens both with a PeST connected PS/2 optical mouse as well as with a Smallymouse2 connected USB one. All of a sudden, mouse button presses stop registering. It t...

Go to advanced search