Search found 523 matches

by Kroll
Wed Jul 29, 2020 8:37 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Problem with CTPCI ?
Replies: 3
Views: 336

Re: Problem with CTPCI ?

This problem has been solved, and as it turned out, another one with a USB card and mouse working described here:

viewtopic.php?f=97&t=38515

the whole problem was in the Xillinx chip, its replacement solved all problems :)
by Kroll
Wed Jul 29, 2020 4:06 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: New CT60 Boot ROM 1.05
Replies: 61
Views: 18359

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

I want to give this version a try. At the moment I have the following version installed (but no ctpci, that was planned but now my ct63 is back in the falcon's original case): Boot v2.02 beta 15 11/05/2014 22:58 Sorry for offtopic but, it is very interesting I am the user of CT63 and CTPCI, but I h...
by Kroll
Sun Jul 19, 2020 8:52 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Problem with CTPCI ?
Replies: 3
Views: 336

Re: Problem with CTPCI ?

This is not a problem, I use an IDE2SD adapter in both falcons, I can easily replace them, but it does not help :(
by Kroll
Sun Jul 19, 2020 8:04 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Problem with CTPCI ?
Replies: 3
Views: 336

Problem with CTPCI ?

Hi, I have a weird problem with CTPCI? A few days ago, after the CT60e malfunction, I wanted to connect the CTPCI again. I don't really know what the problem is and I'm trying to diagnose it. The configuration is as follows: CT60e +CTPCI+ Radeon 9250. I plugged in everything that seems to work OK, t...
by Kroll
Sun Jul 05, 2020 10:48 pm
Forum: Demos
Topic: It's that time of the year again
Replies: 21
Views: 1275

Re: It's that time of the year again

Wow, Another great demo from New Beat
by Kroll
Fri Apr 17, 2020 5:38 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Calamus SLC - low memory
Replies: 15
Views: 1070

Re: Calamus SLC - low memory

@latz, @Frank.Lukas thank you very much I set in my Calamus SLC205 in this module "Systemparameter" for example 9Mb of ST-RAm and 2MB TT-RAM and I can save TGA in this resolution directly on disk using SnapIT.ACC or FVDIsnap.acc. This snapshot has about 6MB (TGA format). This resolve the problem wit...
by Kroll
Fri Apr 17, 2020 10:49 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Calamus SLC - low memory
Replies: 15
Views: 1070

Re: Calamus SLC - low memory

What about XaAES snapshot functionality since you're running FreeMiNT anyway? That won't help much if Calamus does not leave enough memory: 1920x1080x32bits = ~8MB of video memory. No matter what snapshot program you use, you will need at least that amount of free memory, plus any temp memory neede...
by Kroll
Thu Apr 16, 2020 9:08 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Calamus SLC - low memory
Replies: 15
Views: 1070

Re: Calamus SLC - low memory

@mikro: I resolve the problem if I want use Calamus and XaAES, only built-in snapshot in XaAES it is working with Radeon. I can not use external snapshot like xaaesnap.prg or other snapit like accesorium, but still I have a problem in TOS, frank.lukas is right Calamus works best in single TOS :). Ca...
by Kroll
Thu Apr 16, 2020 7:46 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Calamus SLC - low memory
Replies: 15
Views: 1070

Re: Calamus SLC - low memory

Thanks for your comments, it is not a problem that the free memory shows badly, but how to solve the problem of finding a good snapshot for TOS.
by Kroll
Thu Apr 16, 2020 5:28 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Calamus SLC - low memory
Replies: 15
Views: 1070

Calamus SLC - low memory

Hi, On the beginning I use CT63+CTPCI+Radeon video card resolution 1920x1080x32 bits (TOS or MiNT). Memory 14 + 512 MB. I have two questions or two comments: First note: After launching Calamus SLC 2015 (I loaded all modules :)), in TOS or under MiNT, IN CONTROL PANEL in CPX (CT60 Config) shows a st...
by Kroll
Fri Mar 13, 2020 8:22 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

wongck wrote:i am out of ideas other than to re-flash the CTPCI firmware.
It was done several times without a positive result :(
by Kroll
Fri Mar 13, 2020 6:55 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

wongck wrote:So both 3.3v and 5v are connected or only 5v?
I used only 5V, I have this modification, but yesterday I checked and connected 3.3V, nothing helped
wongck wrote: have you tried at 75MHz (or lower) speed?
yes of course, no changes
by Kroll
Thu Mar 12, 2020 6:53 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

wongck wrote:My guess is that the USB card have 5 ports, and you have another port on the card ?
Yes exactly, it is completly indepedent of which USB port is plug the mouse.
by Kroll
Wed Mar 11, 2020 10:40 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

Today my CTPCI came back to me, of course I did tests with DMA or without it. After running TOS, the mouse works for sometimes 20 seconds, sometimes more, but then a message appears on the screen. The system still works, but I can use a mouse connected to the standard keyboard ports. Mouse.jpg The n...
by Kroll
Sun Mar 08, 2020 2:08 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

I have beta 11 but that one causes my HDD to be corrupted. I think Didier was testing with XHDI stuff. USB Keyboard - according to David, the issue was fixed in beta 12 but I do not have it. Pity that Didier stopped work. I think it is the tools that are not working well - like the gcc compiler tha...
by Kroll
Sat Mar 07, 2020 9:39 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

@Ektus, can you send me later version of CPX.
I see that you use MagiC system. I have all system in my Falcon :)
by Kroll
Sat Mar 07, 2020 7:48 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

I don't know the default state. Simply test with both? Can't find that setting in my CPX, though. My CPX says "V2.02 Sept 2012". Settings: FPU "on", speed 95.000MHz, "/5" (what's that mean?), SCSI arbitration "on" with ID 7, Blitter "fast", video.log "on", TOS "Cache 5", boot.log "without", IDE "CT...
by Kroll
Sat Mar 07, 2020 5:21 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

Is that USB mouse? or the USB card ? If I use USB mouse, the cursor is not moving correctly. I test with USB mouse and my friend with other usb mouse too, the cursor is moving correctly. I have in my second Falcon with CTPCI and USB mouse is working fine. USB mass storage too. if I use USB keyboard...
by Kroll
Sat Mar 07, 2020 2:40 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

I have some interesting news from RJ1307 He tested and the same bahaviour with or without Radeon card. As a curiosity I received from a friend. You turn on the computer and won't move it, nothing happens even for two hours. Just moving the mouse for a few seconds will cause it to hang. Very strange ...
by Kroll
Sat Mar 07, 2020 12:07 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

Hi, did you test the cards one-by-one, means Radeon+Realtek, Radeon+USB? Same behaviour? Yes exactly Are the voltages on CTPCI slot board stable (with 2 or more cards mounted)? The pop-up wongck mentioned was caused by FreeMinT, this is fixed since a few months. Latz Yes, completely independent of ...
by Kroll
Sat Mar 07, 2020 11:57 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

A short time is how long... 15 minutes ? It is much faster a few seconds, maybe a little longer, it's hard to say, it can be seen especially in the case of mice because the message appears, it can take different 20-30 seconds. I have used my CT63, Radeon and Realtex for like 1+ hours transferring s...
by Kroll
Sat Mar 07, 2020 10:14 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

Re: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

I don't really use my USB card on my CTPCI so I cannot say much about the USB part. But I think there is a pop-up due to asking you to use a proper TOS version or something like that. OK I see, but do you use Realtek card? I have a similar problem on the network card, it breaks the connection after...
by Kroll
Fri Mar 06, 2020 6:18 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card
Replies: 29
Views: 3105

CTPCI - strange behaviour with USB or Realtek card

HI, I decided to start a new thread about this problem. I have CTPCI, which doesn't work well with a USB or Realek card. At the beginning I will say that it was tested on different Falcon motherboards, different CT6x, ribbon cables, additional working USB cards and realtek on another CTPCI unit. The...
by Kroll
Sat Jan 04, 2020 11:14 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Cubase 3.1 MIDI on 060?
Replies: 9
Views: 9591

Re: Cubase 3.1 MIDI on 060?

I just want to say that I was able to run Cubase Audio for Falcon on CTPCI with Radoen card in 1920x1080 resolution. The patch for 060 mode is for the PRG file version unpacked (1MB)
by Kroll
Sat Jan 04, 2020 2:03 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT63 TOS builtin network driver configuration
Replies: 7
Views: 1511

Re: CT63 TOS builtin network driver configuration

Yes normally for CAB & Highwire it is just the correct network overlay module needed. It is tricky to know which one to use. I think commercial CAB can auto select -- really nothing difficult just need to look for corresponding cookie in their coding, others should just do that :roll: . Pity that h...

Go to advanced search