GEM Elite TNK - Does someone have this?

Game requests go here.

Moderators: simonsunnyboy, Mug UK, ICS, Doctor Bob Gordon, Moderator Team

mzry
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 490
Joined: Tue Jan 26, 2016 12:39 pm

GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby mzry » Sat Aug 18, 2018 1:19 pm

Could someone please upload this? I heard there was once a GEM version of elite that required min 800x600, I really want to play this now I have a graphics card. Hopefully somebody has it backed up, as it doesn't seem to be anywhere on the net. I even used waybackmachine to go back to the authors website, but could find no listing of it.

Authors old website: http://home.t-online.de/home/christian.putzig/
(You can access it with wayback machine, just go back a few years, but no mention of elite tng)

http://www.atariuptodate.de/en/3122/gem-elite-tnk
http://alive.atari.org/alive3/elite.php
https://www.exxoshost.co.uk/atari/mirro ... ee4all.htm

elitetnk.gif
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Falcon ct63e 060 - 256mb ram - phantom bus and dsp accel // Atari TT - Thunder and Storm IDE 64mb ram - Lightning VME - USB LAN - Ati Mach64 2mb

Playmobil
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 118
Joined: Fri Nov 13, 2015 7:40 pm

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby Playmobil » Sat Aug 18, 2018 2:23 pm

As mentionned here : http://www.atariuptodate.de/en/3122/gem-elite-tnk

Maybe on the ST-Computer Leser CD 7/2001
https://archive.org/details/LeserCD72001
There is an ISO to download, maybe inside....

User avatar
shoggoth
Nature
Nature
Posts: 945
Joined: Tue Aug 01, 2006 9:21 am
Location: Halmstad, Sweden
Contact:

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby shoggoth » Sat Aug 18, 2018 2:47 pm

Screw Braben for banning this. Talk about pissing on your fans..
Ain't no space like PeP-space.

User avatar
LynXX
Atari User
Atari User
Posts: 31
Joined: Wed Jul 19, 2017 3:15 am
Location: Seattle, WA, USA

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby LynXX » Sat Aug 18, 2018 5:37 pm

It seems to be in the Leser CD under LBC/bigports/GEM-EliteTNK. Here it is, I haven't tried it though. Could you post a few screenshots if you do?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

mzry
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 490
Joined: Tue Jan 26, 2016 12:39 pm

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby mzry » Sun Aug 19, 2018 2:28 am

Thanks guys, I'll give it a go today.

update: It's a bit buggy, pressing 'Y' to start a new commander doesn't seem to have any effect (I am running in mint) It is very slow on my TT, about 5fps. On my ct60e falcon it runs at about 15fps so a lot more playable, but I need to mess around with it a bit more. When I selected 'enable joystick' the joystick input didn't work, then when I went back to 'enable mouse' I found that the game had disabled the mouse entirely, so I had to reboot.
Falcon ct63e 060 - 256mb ram - phantom bus and dsp accel // Atari TT - Thunder and Storm IDE 64mb ram - Lightning VME - USB LAN - Ati Mach64 2mb

User avatar
shoggoth
Nature
Nature
Posts: 945
Joined: Tue Aug 01, 2006 9:21 am
Location: Halmstad, Sweden
Contact:

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby shoggoth » Sun Aug 19, 2018 6:31 am

Wonder where the source code went..
Ain't no space like PeP-space.

User avatar
viking272
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 366
Joined: Mon Oct 13, 2008 12:50 pm
Location: west of London, UK

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby viking272 » Sun Aug 19, 2018 7:20 am

Fantastic ....and an FPU version too.
Source would be nice as quite a few restrictions:

Missing features are:
- only one of four possible Missions integrated
- no Rock Hermits
- no Targoids
- no Docking Sequence of the Docking Computers
- no Escape Capsule functions
- no Asteroid Minig

mzry
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 490
Joined: Tue Jan 26, 2016 12:39 pm

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby mzry » Sun Aug 19, 2018 8:11 am

viking272 wrote:Fantastic ....and an FPU version too.


How do you install the FPU version, I didn't see an option.
Falcon ct63e 060 - 256mb ram - phantom bus and dsp accel // Atari TT - Thunder and Storm IDE 64mb ram - Lightning VME - USB LAN - Ati Mach64 2mb

User avatar
viking272
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 366
Joined: Mon Oct 13, 2008 12:50 pm
Location: west of London, UK

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby viking272 » Sun Aug 19, 2018 8:29 am

There's a different PRG file in the Programms folder if I recall. A 25% performance increase too

mzry
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 490
Joined: Tue Jan 26, 2016 12:39 pm

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby mzry » Sun Aug 19, 2018 12:12 pm

Okay I found it... but oddly it doesn't seem to change my performance.
Falcon ct63e 060 - 256mb ram - phantom bus and dsp accel // Atari TT - Thunder and Storm IDE 64mb ram - Lightning VME - USB LAN - Ati Mach64 2mb

arf
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 179
Joined: Thu May 17, 2012 9:56 pm
Location: Germany

Re: GEM Elite TNK - Does someone have this?

Postby arf » Sun Aug 19, 2018 2:42 pm

mzry wrote:Thanks guys, I'll give it a go today.

update: It's a bit buggy, pressing 'Y' to start a new commander doesn't seem to have any effect […]


Try 'Z'.


Social Media

     

Return to “Games - Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests