CTPCI and Realtek 8139D

Discuss CT60/CT63, CTPCI, SuperVidel and EtherNAT hardware here.

Moderators: Mug UK, moondog/.tSCc., [ProToS], lp, Moderator Team

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 11990
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby wongck » Wed Oct 04, 2017 11:41 pm

This falcon was using dhcp previously so these manually define _sh_it_ was not a concern for the scsilink and ethnec. I guess switching to manual configuration just does not mean adding ifconfig and route. :roll:
My Stuff: FB/Falcon CT63+CTPCI_ATI_RTL8139 14+512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 11990
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby wongck » Wed Oct 04, 2017 11:45 pm

Kroll wrote:Wow, super, :D :D
Finally, it was a problem with flash, not directly with the Realtek 8139 network card

Yes, it looks like.
and worst I cannot see which ABE/SDR version ( or rather version-revision C D E F etc ) it was programmed in.
Flashing was done in less than 10 minutes, but previous night I spend the whole night trying to setup Xilinx.
My old PC heat sink broke so I have to rebuild another PC to run old OS for Xilinx.
Luckily, yesterday at work I found out that Xilink was also able to work on Win10 with some hack, so I did not continue to setup the PC.
My Stuff: FB/Falcon CT63+CTPCI_ATI_RTL8139 14+512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

Latz
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 173
Joined: Tue Mar 08, 2011 6:02 pm
Location: Germany
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby Latz » Thu Oct 05, 2017 7:36 am

Hi wongck,

great that it works for you now, too! So we have another qualified tester D:

Latz
Falcon/CT60, 14+128 MB RAM, CTPCI/Radeon 9250, EtherNeC, Carte Eiffel+LCD, 80GB IDE HD, DVD-RW.
Falcon/CT63, 4+128 MB RAM, CTPCI/Radeon 9250, NetUSBee, Carte Eiffel+LCD, 80GB IDE HD, CD-RW.

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 11990
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby wongck » Thu Oct 05, 2017 11:32 am

Tester yes, qualified not sure.
My Stuff: FB/Falcon CT63+CTPCI_ATI_RTL8139 14+512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

User avatar
paul92706
Atari God
Atari God
Posts: 1344
Joined: Mon Apr 25, 2011 4:28 am
Location: Orange, CA

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby paul92706 » Fri Oct 06, 2017 3:39 pm

wongck wrote:Tester yes, qualified not sure.

Sweet! You got it working wongck! Maybe writing a tutorial some time in future?!
Atari Falcon CT60/CTPCI 14MB+ 512mb ATI9250 + NetUSBee
Atari Falcon030 CF 4gb + NetUSBee+ 14MB Ram
Atari TT030 2meg STRAM/16meg TTRAM + Nova Adaptor +Maxtor SCSI HD + DaynaPort Pocket SCSI

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 11990
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby wongck » Sat Oct 07, 2017 1:09 am

paul92706 wrote:
wongck wrote:Tester yes, qualified not sure.

Sweet! You got it working wongck! Maybe writing a tutorial some time in future?!

I think all already done back in 2012 :wink:
Setting up TCP/IP in Mint is already written on my webpage.
Flashing the firmware on my CT63 is already written on the Wiki.... but that's down now. May be I should have placed it on my website rather than the wiki, but then I guess, I was trying to populate the wiki with all the good stuff in 2012.

Only step I did was to re-flash my CT63 with ABE_V7F and SDR_V7D, the very ones that Ektus been saying since 2012 as well I guess.
I see that I have a SDR_V7Z, I wonder if I had that one on my system. From what i remember, Czuba gave me that for the IDE specifically, and that the Radeon was always working.
My Stuff: FB/Falcon CT63+CTPCI_ATI_RTL8139 14+512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

Latz
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 173
Joined: Tue Mar 08, 2011 6:02 pm
Location: Germany
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby Latz » Sun Oct 29, 2017 3:50 pm

Hi Mikro,

are there any news about this issue?
Means: Can we do something better than bothering you with silly questions? :mrgreen:
Please tell us if we can help with testing!

Latz
Falcon/CT60, 14+128 MB RAM, CTPCI/Radeon 9250, EtherNeC, Carte Eiffel+LCD, 80GB IDE HD, DVD-RW.
Falcon/CT63, 4+128 MB RAM, CTPCI/Radeon 9250, NetUSBee, Carte Eiffel+LCD, 80GB IDE HD, CD-RW.

mikro
Atari God
Atari God
Posts: 1305
Joined: Sat Sep 10, 2005 11:11 am
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby mikro » Sun Oct 29, 2017 10:15 pm

No real news, except my very limited time right now. However I haven't abandoned those PCI/USB issues, I just can't solve them at the same time. Right now I'm (more or less) trying to catch the bug with Milan PCI-USB (strange regression, having hard time even to pinpoint it down...) and Kroll's NetUSBee issue (I know what's wrong I just don't know why -- very interesting issue with different delay algorithms).

If/when one of those are solved/closed, I can move forward to this one.

Latz
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 173
Joined: Tue Mar 08, 2011 6:02 pm
Location: Germany
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby Latz » Tue Oct 31, 2017 9:11 am

Ah, good to hear that it´s not forgotten!
No need to hurry, please just keep us informed.

Thank you, Mikro! :)

Latz
Falcon/CT60, 14+128 MB RAM, CTPCI/Radeon 9250, EtherNeC, Carte Eiffel+LCD, 80GB IDE HD, DVD-RW.
Falcon/CT63, 4+128 MB RAM, CTPCI/Radeon 9250, NetUSBee, Carte Eiffel+LCD, 80GB IDE HD, CD-RW.

Latz
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 173
Joined: Tue Mar 08, 2011 6:02 pm
Location: Germany
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby Latz » Sat Dec 09, 2017 11:18 am

Hi,

i found a problem with mikros modified rtl8139.xif driver and FreeMinT 1.18.0:
Downloads from my UbuntuLinux PC (vsftpd ftp server and nfs server) are very fast and stable,
about 2200 KB/sec (with Litchi, download of a 12 MB mp3 file). NFS "download" works good, too.
Upload of small files (~ 50-100 KB) works correct, too.

But when i try to upload a "bigger" file (~ 2-5 MB), file transfer stops after a few kilobytes.
I didn't find the exact filesize "barrier" between working or not working upload yet.
This happens with Litchi and nfs client, too. Litchi "hangs" and has to be terminated, nfs client
just stops file transfer and no file is copied to the nfs shared folder on PC at all.
Same problem with Litchi on CT60TOS+StinG/RTL8139.STX from TOSbeta10 archive.

I tested the other way around, too (MinT ftp server on Falcon and FileZilla on PC) with same result:
PC --> Falcon Transfer fast+correct.
Falcon --> PC Transfer stops after ~35 KB.

With the EtherNEC before everything worked correct.

Can anybody confirm this behaviour?

Latz
Falcon/CT60, 14+128 MB RAM, CTPCI/Radeon 9250, EtherNeC, Carte Eiffel+LCD, 80GB IDE HD, DVD-RW.
Falcon/CT63, 4+128 MB RAM, CTPCI/Radeon 9250, NetUSBee, Carte Eiffel+LCD, 80GB IDE HD, CD-RW.

mikro
Atari God
Atari God
Posts: 1305
Joined: Sat Sep 10, 2005 11:11 am
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Postby mikro » Sun Dec 10, 2017 11:38 am

Interesting, looks like an internal buffer issue (not properly allocating and/or resizing or whatever). I wish I had more proper 'environment' around me for this kind of stuff... one notebook and very little free time and another project in the works --> not good. But it's not forgotten.


Social Media

     

Return to “CT60 / CT63 Area”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests