Trying to emulate Falcon, everything bombs?

A forum about the Hatari ST/STE/Falcon emulator - the current version is v2.1.0

Moderators: simonsunnyboy, thothy, Moderator Team

mzry
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 514
Joined: Tue Jan 26, 2016 12:39 pm

Trying to emulate Falcon, everything bombs?

Postby mzry » Wed May 09, 2018 11:39 am

Hey guys,

I dunno why but everything bombs when I try to run Hatari 2.1 in Falcon mode. I'm just trying to run stock 16mhz, FPU and DSP. Even the most basic apps just bomb out, can't even run gembench.

I've tried emutos and the original 4.04 tos. Running in 460x640 vga 16 colours.

Any advice?
Falcon ct60e 060 - 256mb ram - phantom bus and dsp accel // Atari TT - Thunder and Storm IDE 64mb ram - Lightning VME - USB LAN - Ati Mach64 2mb // Atari STM 4160 - 4MB ram - 16Mhz exxos 1.5 booster - Ultrasatan

User avatar
Eero Tamminen
Atari God
Atari God
Posts: 1812
Joined: Sun Jul 31, 2011 1:11 pm

Re: Trying to emulate Falcon, everything bombs?

Postby Eero Tamminen » Thu May 10, 2018 6:27 pm

> Even the most basic apps just bomb out, can't even run gembench.

You didn't mention your full config, so first thing that comes to my mind is whether you have specified enough memory for the programs you're running?

> Running in 460x640 vga 16 colours.

How do you specify that resolution? E.g. EmuTOS "Change resolution..." option doesn't have that kind of option.

Btw. In case of EmuTOS, you cannot run anything needing DSP, because EmuTOS hasn't implemented any of the DSP related OS calls.

For more details, see the Falcon part here: https://hg.tuxfamily.org/mercurialroot/ ... emutos.txt


Social Media

     

Return to “Hatari”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests