Reporting Errors in GamebaseST

Come and chat to the team working on the huge Atari ST emulator frontend projects

Moderators: SkylineDave, Goldrunner, Moderator Team

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Fri Dec 23, 2005 9:57 pm

Cheers Unseen, will check it out and post a corrected version :!:

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Fri Dec 23, 2005 10:18 pm

Here is a much better image of Vroom. Please drop this zip over the other one to replace it, also change cracking group to Pyrhanax.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
unseenmenace
Atari God
Atari God
Posts: 1961
Joined: Tue Sep 21, 2004 9:33 pm
Location: Margate, Kent, UK
Contact:

Postby unseenmenace » Wed Dec 28, 2005 12:16 pm

Deflektor bombs out when you try to play it on both Steem 3.1 and 3.2 but works fine with Saint as far as I can tell. Presumably this is just a Steem issue. Can it be set up to run under Saint instead?
UNSEEN MENACE
Several STFM's, 4MB STE, 2MB TT with 1.2GB Hard Drive and 14MB Falcon with 540MB Hard Drive,
Lynx 2 and Jaguar with JagCD
Member of GamebaseST and AtariLegend team
Check out my website at http://unseenmenace.110mb.com

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Wed Dec 28, 2005 9:10 pm

Hi Unseen

Deflektor works fine in both STeem v1.31 and v1.32 on my setup. However, I can't remember if the game as been replaced since v1.2 since I am modifying games all the time. I have attached the one in the current archive so see if you have the same trouble, please let me know.

Note that the default configuration loaded into STeem from GamebaseST should be fine for this game. Please check that when you run the game STeem's configuration is the following:

TOS=1.04
Ram=4mb
Res=Low
FastFloppy=Yes
Joy1=Yes
NoDriveB=No

If not then please let me know since the script controlling STeem must be in error somewhere!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
unseenmenace
Atari God
Atari God
Posts: 1961
Joined: Tue Sep 21, 2004 9:33 pm
Location: Margate, Kent, UK
Contact:

Postby unseenmenace » Thu Dec 29, 2005 1:15 am

That seems to be the same version as in GBST 1.2 (cracked by Birdy) and I get the same symptoms despite making sure the config was as you suggested. Did you actually try playing the game as it loads up fine but bombs when I try and play the first level, specifically as I do the bit in the top left of the screen.
UNSEEN MENACE
Several STFM's, 4MB STE, 2MB TT with 1.2GB Hard Drive and 14MB Falcon with 540MB Hard Drive,
Lynx 2 and Jaguar with JagCD
Member of GamebaseST and AtariLegend team
Check out my website at http://unseenmenace.110mb.com

User avatar
SkylineDave
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 593
Joined: Tue Sep 20, 2005 2:18 pm
Location: Leicester
Contact:

Postby SkylineDave » Thu Dec 29, 2005 10:34 am

same problem here too. :( i get the problem when ive joined a handful of mirrors up. weird.
AKA Megadaz / Black Eagle --- STOS, Dungeon Master and Captive fan!

Proud member of the GameBaseST team.
Founder of the one-man DemoBaseST team!

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Thu Dec 29, 2005 10:51 am

OK, finally managed to solve the problem! Please check out the attachment and let me know if it works for you?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
unseenmenace
Atari God
Atari God
Posts: 1961
Joined: Tue Sep 21, 2004 9:33 pm
Location: Margate, Kent, UK
Contact:

Postby unseenmenace » Thu Dec 29, 2005 11:08 am

Same thing dude :(
UNSEEN MENACE
Several STFM's, 4MB STE, 2MB TT with 1.2GB Hard Drive and 14MB Falcon with 540MB Hard Drive,
Lynx 2 and Jaguar with JagCD
Member of GamebaseST and AtariLegend team
Check out my website at http://unseenmenace.110mb.com

User avatar
SkylineDave
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 593
Joined: Tue Sep 20, 2005 2:18 pm
Location: Leicester
Contact:

Postby SkylineDave » Thu Dec 29, 2005 11:40 am

same here. what can be wrong with it???
AKA Megadaz / Black Eagle --- STOS, Dungeon Master and Captive fan!

Proud member of the GameBaseST team.
Founder of the one-man DemoBaseST team!

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Thu Dec 29, 2005 12:36 pm

This is very strange, it crashes eventually on me but only after playing it for some time :roll: Anyway, I believe the game does not like being started from the Auto folder so here is yet another image this time started from GEM. It seems to be OK for me, so again please let me know if it works for you?

User avatar
Mug UK
Administrator
Administrator
Posts: 11196
Joined: Thu Apr 29, 2004 7:16 pm
Location: Stockport (UK)
Contact:

Postby Mug UK » Thu Dec 29, 2005 12:41 pm

I've copied it to a h/drive partition and it works perfectly well for me?
My main site: http://www.mug-uk.co.uk - slowly digging up the bits from my past (and re-working a few): Atari ST, Sega 8-bit (game hacks) and NDS (Music ripping guide).

I develop a free Word (for Windows) add-in that's available for Word 2007 upwards. It's a fix-it toolbox that will allow power Word users to fix document errors. You can find it at: http://www.mikestoolbox.co.uk

User avatar
unseenmenace
Atari God
Atari God
Posts: 1961
Joined: Tue Sep 21, 2004 9:33 pm
Location: Margate, Kent, UK
Contact:

Postby unseenmenace » Thu Dec 29, 2005 12:42 pm

It does seem to work ok now but I still suspect this is an emulator issue since the Birdy crack works perfectly in SainT.
UNSEEN MENACE
Several STFM's, 4MB STE, 2MB TT with 1.2GB Hard Drive and 14MB Falcon with 540MB Hard Drive,
Lynx 2 and Jaguar with JagCD
Member of GamebaseST and AtariLegend team
Check out my website at http://unseenmenace.110mb.com

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Thu Dec 29, 2005 12:56 pm

In an ideal world I would force Saint to run the game but this is not possible when STeem is used by default. I think starting the game using GEM was the answer but have no idea why :roll: Since Muggy is playing it OK from a virtual hard disk also suggests the same :!:

User avatar
Mug UK
Administrator
Administrator
Posts: 11196
Joined: Thu Apr 29, 2004 7:16 pm
Location: Stockport (UK)
Contact:

Postby Mug UK » Thu Dec 29, 2005 1:09 pm

Might do a special link-file and trainer version of it when I get back after New Year. Then it'll just be 2 files ;-)
My main site: http://www.mug-uk.co.uk - slowly digging up the bits from my past (and re-working a few): Atari ST, Sega 8-bit (game hacks) and NDS (Music ripping guide).

I develop a free Word (for Windows) add-in that's available for Word 2007 upwards. It's a fix-it toolbox that will allow power Word users to fix document errors. You can find it at: http://www.mikestoolbox.co.uk

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Thu Dec 29, 2005 1:53 pm

That would be cool :D

Zenichiro
Atari User
Atari User
Posts: 38
Joined: Wed Jan 04, 2006 4:20 pm
Location: Liverpool

Postby Zenichiro » Mon Jan 09, 2006 2:41 pm

Captive seems to be set to default to TOS 2.06 which causes a crash once you pass the loading page. Setting it to 1.62 and it works fine with all the STE enhancements.

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Mon Jan 09, 2006 3:17 pm

Hi Zenichiro

Many thanks for that :D I have been meaning to change all STE games to TOS v1.62 so will do it now before I forget yet again!

User avatar
Belgarath
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 251
Joined: Sun Nov 23, 2003 1:09 am
Contact:

Postby Belgarath » Wed Feb 01, 2006 10:18 pm

(apologies if these have already been fixed)

Captain Fizz - Should be changed to Captain Fizz Meets The Blaster-Trons
Captive - I worked out that SuperCC must refer to Chris Crowther
Chaos Engine - Missing the 'The'
Chrono Quest - Commented as being also known as Explora but not actually linked with Explora
CJ USA/Antics - not linked
Crime City - Musician = Chris Denman
Crystals of Arborea - Marked French but the screenshots are all English

Plus you have two entries for the same Musician
Chris Denman & Chris J. Denman


edit:

Oh and I've just noticed Cinemaware has been badly misspelled.

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Wed Feb 01, 2006 11:34 pm

Many thanks for pointing those out they have now been fixed :!:

Just have to love the title Captain Fizz Meets The Blaster-Trons

User avatar
Belgarath
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 251
Joined: Sun Nov 23, 2003 1:09 am
Contact:

Postby Belgarath » Thu Feb 02, 2006 11:38 am

D/Generatation - Dev is listed as Albersoft, it should be Abersoft. Abersoft is already in your list of devs.

Deliverance - not linked with Stormlord

Deuteros - not linked with Millennium 2.2

Do! Run Run - Full title on box is Mr Do! Run Run

Dogs of War - Should be marked simulataneous

Dynablaster - Should be Dyna Blaster

Dynamite Dux - Actually 2 player simultaneous

Dynamo - It's full name according to the box is Captain Dynamo

User avatar
SkylineDave
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 593
Joined: Tue Sep 20, 2005 2:18 pm
Location: Leicester
Contact:

Postby SkylineDave » Thu Feb 02, 2006 12:00 pm

excellent work Belgarath - keep it up!!!
AKA Megadaz / Black Eagle --- STOS, Dungeon Master and Captive fan!

Proud member of the GameBaseST team.
Founder of the one-man DemoBaseST team!

User avatar
Belgarath
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 251
Joined: Sun Nov 23, 2003 1:09 am
Contact:

Postby Belgarath » Thu Feb 02, 2006 9:02 pm

Ok you asked for it :)

Elvira: Mistress of the Dark and Jaws of Cerberus - should be marked rpg 3d not 2d, and they also need linking. the elvira demo should be linked with the game as well.

F-29 Retaliator - should be linked with the preview mission

Fantasy World Dizzy - should be Adventure - Arcade 2D

Federation of the Free Traders - There's no 'the' in it. Plus it's probably better known by it's initials. I'd change it to F.O.F.T. - Federation of Free Traders
oh and it should probably be changed to simulation - space as well.

Flight Simulator 2 - Data disks not linked with the game. and to confuse matters even further they aren't actually fs2 data disks...they are meant to work with Jet as well.

Fred - full name from box is Sir Fred - The Legend

Frenetic - should be 1-2 player simultaneous

Future sport - you've got a lowercase s on Sport

Future Wars - should be Future Wars - Time Travellers

Gemini Wing - 1-2 player simultaneous

Ghosts 'N Goblins & Ghouls 'N Ghosts. You've got Ghouls as the first game and Goblins as the Sequel. Really it should be the other way round (like the arcade originals) even though Goblins came out after Ghouls on the Amiga/ST.

Goldrunner II - comment says "Contains both scenary disks!" should be scenery.

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Thu Feb 02, 2006 9:42 pm

The work you have done on HOL really is showing with the knowledge you amassed on both Amiga and ST games :D Many thanks for these observations which will be fixed in due course :!:

User avatar
Belgarath
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 251
Joined: Sun Nov 23, 2003 1:09 am
Contact:

Postby Belgarath » Thu Feb 02, 2006 9:56 pm

Heh, it was actually more the work I did for GameBase Amiga that helped me, in fact I'm still in the middle of integrating info I found for GB Amiga into HOL!

btw thanks for advertising it on here :)

User avatar
Goldrunner
Guardian of the PaST
Guardian of the PaST
Posts: 1578
Joined: Thu Mar 04, 2004 9:38 pm
Location: Formby, England, UK

Postby Goldrunner » Fri Feb 03, 2006 10:41 am

Belgarath wrote:btw thanks for advertising it on here :)


That's OK, I'm just glad there in no Lemon thingy on the ST!


Social Media

     

Return to “GameBaseST & DemoBaseST”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests