Need help!

All about demos on the Falcon, TT & clones

Moderators: Mug UK, moondog/.tSCc., [ProToS], lp, Moderator Team

User avatar
bearsoft
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Fri Mar 18, 2016 3:38 pm
Contact:

Need help!

Postby bearsoft » Thu Mar 24, 2016 6:41 am

Hi! I'm new here...
I need some help to test my 3D-engine... on real Falcon 060 hardware...
I need to know if it works with or without sound, and how high the FPS is...

Watch demo.avi... using ARAnym...
http://www.fukt.bsnet.se/~bearsoft/Atari/

User avatar
galax
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 208
Joined: Tue May 27, 2014 5:47 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Need help!

Postby galax » Thu Mar 24, 2016 2:24 pm

My Falcon is currently out of service waiting for me to get around to ordering a part. When I get it running again I'll give it a try, someone else who has a working machine will probably beat me to it though.

bugs
Atari freak
Atari freak
Posts: 54
Joined: Wed Jan 13, 2016 2:02 am
Location: Toronto, Canada

Re: Need help!

Postby bugs » Thu Mar 24, 2016 2:32 pm

Didnt you buy the extended warranty galax?
Atari Falcon *2, Phantom,CT63, TT030, MegaSte with crazydots, Mega ST4 soon with exxo booster, Mega ST2, 1040STE, 1040STFM, 130xe *2, 1200xl nib, 800xl nib, 800, 400 (first computer from new) Lotharek MIST

Dal
Administrator
Administrator
Posts: 4072
Joined: Tue Jan 18, 2011 12:31 am
Location: Cheltenham, UK
Contact:

Re: Need help!

Postby Dal » Thu Mar 24, 2016 2:54 pm

I'm happy to try it out, however I'm not sure how to measure FPS on a real machine.
TT030: 4MB/16MB + Crazy Dots, Mega"SST" 12, MegaSTE, STE: Desktopper case, IDE interface, UltraSatan (8GB + 512Mb) + HXC floppy emulator. Plus some STE's/STFM's

User avatar
galax
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 208
Joined: Tue May 27, 2014 5:47 pm
Location: Toronto, Canada

Re: Need help!

Postby galax » Thu Mar 24, 2016 3:15 pm

bugs wrote:Didnt you buy the extended warranty galax?


The extended warranty is a soldering iron ;)

Dal wrote:I'm happy to try it out, however I'm not sure how to measure FPS on a real machine.


Many phones can do "slo-mo" (really "high speed") video now (mine can do 240fps). Counting the number of identical frames (do a few and take the average) and dividing 240 by that number gives me the FPS.

User avatar
bearsoft
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Fri Mar 18, 2016 3:38 pm
Contact:

Re: Need help!

Postby bearsoft » Thu Mar 24, 2016 3:43 pm

There is a FPS counter up in the left corner... If you look at the video "demo.avi"... you see it...

fidzen
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 146
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:13 pm
Location: Sweden

Re: Need help!

Postby fidzen » Thu Mar 24, 2016 4:30 pm

I have tested it on my Falcon 030 with a CT63 running at 90 MHz and with a SuperVidel card.
I got between 14 and 16 FPS.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT60e, Supervidel, Svetlana, 512Mb RAM, 8Gb CF.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT63, 256Mb RAM,4Gb CF.
Firebee Series 2, 16Gb CF, 2Gb SD, MEGA ST Keyboard and Atari Mice.
Atari 2600 4-switch Woody

User avatar
bearsoft
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Fri Mar 18, 2016 3:38 pm
Contact:

Re: Need help!

Postby bearsoft » Thu Mar 24, 2016 8:39 pm

Okay, thanks for the help:)
I'm using "http://vincent.riviere.free.fr/soft/m68k-atari-mint/" to compile...

I think I have made a mistake when i compiled the project, but I'm not sure...
I think that I have not optimized for 060...

http://www.fukt.bsnet.se/~bearsoft/Atari/Twirl060.zip

User avatar
lotek_style
Mod(ul)erator
Mod(ul)erator
Posts: 2367
Joined: Sat May 11, 2002 2:39 pm
Location: germany
Contact:

Re: Need help!

Postby lotek_style » Wed Mar 30, 2016 7:15 pm

Will it be a big demo in the end?
lotek style / the sirius cybernetics corporation
- musician - ascii-artist - swapper - archivist -

.tSCc. - low-tech atari cyberpunks since 1990
http://www.tscc.de/ | http://demozoo.org/ | http://www.lotekstyle.de/ | http://ymrockerz.atari.org/

User avatar
bearsoft
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Fri Mar 18, 2016 3:38 pm
Contact:

Re: Need help!

Postby bearsoft » Thu Apr 14, 2016 3:47 am

It's only a test scene... that I took from one of my productions...
http://www.fukt.bsnet.se/~bearsoft/snow ... wninja.avi
I don't know if it's possible to port the demo to Atari Falcon 060... I think that some 3D objects have too much polygons...

I have tried to port my latest production to Atari Falcon 060, but I have some problem to load all of the scenes, some problem with memory management, new, malloc...
It works when It runs in Windows, but it crash in Araranym, if i load to much scenes...
For the moment I have made a bad fix, it takes a lots of memory to get all scenes to run in Aranym...

User avatar
bearsoft
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Fri Mar 18, 2016 3:38 pm
Contact:

Re: Need help!

Postby bearsoft » Mon May 23, 2016 4:06 pm

It looks like the problem is only in TOS, if I run it from Mint Console it works...
I need help to test my new creation on real Atari Falcon 060 hardware...
See if the sound also works... music.mp3...
I'm sorry about the slow loading time...

Warning: Content May Be Offensive or Disturbing to Some Audiences

http://www.fukt.bsnet.se/~bearsoft/OneSidedLoveAtari/

mikro
Atari God
Atari God
Posts: 1287
Joined: Sat Sep 10, 2005 11:11 am
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: Need help!

Postby mikro » Tue Oct 11, 2016 5:59 am

If you need help, just shout. :) Nice scene, btw.


Social Media

     

Return to “Demos”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest