MSTE Rusty LED and battery

Troubles with your machine? Just want to speak about the latest improvements? This is the place!

Moderators: Mug UK, Zorro 2, spiny, Greenious, Moderator Team

rthorntn
Atari freak
Atari freak
Posts: 59
Joined: Sat May 19, 2018 3:50 am
Location: Sydney

MSTE Rusty LED and battery

Postby rthorntn » Thu Jun 28, 2018 8:09 am

Hi,

Please help if you can.

LED - what is the header number and location, polarity and which LEDs have people used and did they use a resistor as well?

Battery replacement - what is the header number and location, polarity and has anyone used a saft 3.6v battery as I have one of those?

Thanks.

Richard
MSTE (4MB, 2.06) + Lightning VME + SCSI2SD 5.1

User avatar
Atariosimus
Retro freak
Retro freak
Posts: 14
Joined: Wed Nov 01, 2017 6:12 am
Location: Germany

Re: MSTE Rusty LED and battery

Postby Atariosimus » Fri Jun 29, 2018 8:36 pm

Hi, Richard a CR 2032 3V Battery will also do this job very well. Mine is working since August last year.

Polarity you can find out very easy. There is no resistor necessary
If LED is burning its ok , if not change polarity. No fear LED will not die.

All connections should be near by the controller on the right side, i think.

Here you can find the circuits of the Mega STE
https://www.atariworld.org/schaltplaene/
Mega STE 4 MB / TOS 2.06 / FPU 68881 / Sony MPF 920 Floppy / GigaFile / Eiffel 1.10 / NEC MultiSync LCD 1970GX / PEACOCK Tastatur / CHERRY Maus M5400 / PARCP USB 421 / Mustek 105 Homescan / SM 124 / Lasermaus / QuickjoyTopStar / KAWAI MS720 / Junior Prommer V2.41 / Mega ST Tastatur / Blitz Floppy + Gotek / MCSWITCH / GABI

rthorntn
Atari freak
Atari freak
Posts: 59
Joined: Sat May 19, 2018 3:50 am
Location: Sydney

Re: MSTE Rusty LED and battery

Postby rthorntn » Fri Jun 29, 2018 11:17 pm

Awesome thanks Atariosimus!
MSTE (4MB, 2.06) + Lightning VME + SCSI2SD 5.1

double-decca
Retro freak
Retro freak
Posts: 11
Joined: Thu Nov 22, 2007 8:00 pm

Re: MSTE Rusty LED and battery

Postby double-decca » Wed Aug 15, 2018 5:04 pm

Hi,

I had the same problem on my MSTE, the hard disk LED had rusted away, along the the stell bracket and the mounting Gromlet had fell apart.

So I removed the rust, painted the hard disk bracket with anti rust paint, fitted a new Gromlet and a new LED.

The LED 3mm Dia came from an old HP server, which Electric Blue in colour, makes the hard disk access light very bright.

I am wondering whether to change the power LED to Blue.
Regards,

Derek


Social Media

     

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: scsilord and 4 guests