MEGA STE problem

Troubles with your machine? Just want to speak about the latest improvements? This is the place!

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Greenious, spiny, Moderator Team

cedrone
Atarian
Atarian
Posts: 3
Joined: Sun Jan 21, 2018 7:03 am

MEGA STE problem

Postby cedrone » Sun Jan 21, 2018 7:07 am

Hello,
I picked up an Atari MEGA STE from the attic, turned it on and it was working.
I do not do anything about it and I was thinking of selling it.
I've cleaned everything up even when opening the case, etc. etc.
When I turned it on again I am left with a white screen, which disappears only after a few minutes, whereas before it started immediately.
Then it seems to me that I do not see the hard drive. I feel this at the beginning that turns, it makes a noise 2 times, but then I do not understand if it works.
The fact remains that the disk icon is not on the start screen.

Can someone help me?
Thank you
Paolo

Moulinaie
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 176
Joined: Wed Feb 01, 2012 9:34 pm

Re: MEGA STE problem

Postby Moulinaie » Sun Jan 21, 2018 9:25 am

I had similar problems with a TT.
I just had to push the ROM ICs into their support to get it working again.
Try this...

Guillaume;

cedrone
Atarian
Atarian
Posts: 3
Joined: Sun Jan 21, 2018 7:03 am

Re: MEGA STE problem

Postby cedrone » Sun Jan 21, 2018 10:40 am

not solved. and don't see hdd icon. :(

susher
Atari User
Atari User
Posts: 36
Joined: Sat Oct 03, 2015 7:06 pm

Re: MEGA STE problem

Postby susher » Sun Jan 21, 2018 6:43 pm

Have you put the SCSI ribbon cable in the correct way up? The IDC plug on my TT doesn't have a key on the side so it fits into the drive either way up.

Otherwise you have a dead disk.

cedrone
Atarian
Atarian
Posts: 3
Joined: Sun Jan 21, 2018 7:03 am

Re: MEGA STE problem

Postby cedrone » Sun Jan 28, 2018 3:27 pm

Yes, the connections are correct.
could it be the hard disk driver?

this appears before the desktop:

Loading
----------------------------
Atari Hard Disk Driver
AHDI v4.02 Dec 06 1990
----------------------------
NOT Bootloaded

thank you for your answer
Paolo


Social Media

     

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests