NVDI 5.03 installation.

All about the serious stuff.

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Moderator Team

User avatar
Atarieterno
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 878
Joined: Mon Jan 18, 2016 3:40 pm
Location: Spain

NVDI 5.03 installation.

Postby Atarieterno » Sun Mar 04, 2018 4:50 pm

Hello;
I am trying to install NVDI 5.03 UK and after the "Creating temporary files" box it asks me to insert disk 2; someone has installed this version or knows how is the distribution of files on several discs?

Regards.
ST/fm/e, STacy, Mega ST/e, TT, Falcon, C-Lab MKX... and more music tools.

fidzen
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 172
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:13 pm
Location: Sweden

Re: NVDI 5.03 installation.

Postby fidzen » Sun Mar 04, 2018 5:08 pm

I had to move some files around to get my installation work.
I have my installation as a ZIP on the link below.
https://www.dropbox.com/s/k08uukwt797hf ... 5.zip?dl=0
Last edited by fidzen on Mon Mar 05, 2018 5:44 pm, edited 1 time in total.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT60e, Supervidel, Svetlana, 512Mb RAM, 8Gb CF.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT63, 256Mb RAM,4Gb CF.
Firebee Series 2, 16Gb CF, 2Gb SD, MEGA ST Keyboard and Atari Mice.
Atari Stacy 2 with 4Mb RAM and 20Mb HD.
Atari Lynx II with new LCD and VGA output.
Atari 2600 4-switch Woody

User avatar
frank.lukas
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1618
Joined: Tue Jan 29, 2008 5:33 pm
Location: Germany

Re: NVDI 5.03 installation.

Postby frank.lukas » Sun Mar 04, 2018 5:09 pm

You can install it from Harddisk. Only delete the File nextdisk ...
fancy Atari Musik anDA Dance "Agare Hinu Harukana" 1998 ATARI http://www.youtube.com/watch?v=JX10fxb5eYE

User avatar
Atarieterno
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 878
Joined: Mon Jan 18, 2016 3:40 pm
Location: Spain

Re: NVDI 5.03 installation.

Postby Atarieterno » Sun Mar 04, 2018 5:23 pm

Thanks to all for the answers, in the meantime I have distributed on three floppies in this way:
- Floppy 1: 720 kby, with FRESHUP, INSTALL (PRG and RSC), NEXTDISK and README files.
- Floppy 2: 1'4 Mby, with the folder INSTALL.DAT.
- Floppy 3 (optional): 720 Kby, with the DOCS folder.

Thanks for the solutions.
ST/fm/e, STacy, Mega ST/e, TT, Falcon, C-Lab MKX... and more music tools.

User avatar
Atarieterno
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 878
Joined: Mon Jan 18, 2016 3:40 pm
Location: Spain

Re: NVDI 5.03 installation.

Postby Atarieterno » Sun Mar 04, 2018 6:30 pm

These values are correct? the difference seems brutal.
RAM consumption is small.
It is advisable to also install SpeedoGDOS?

Test NVDI 5.03.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ST/fm/e, STacy, Mega ST/e, TT, Falcon, C-Lab MKX... and more music tools.

User avatar
Frank B
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 969
Joined: Wed Jan 04, 2006 1:28 am
Location: Boston

Re: NVDI 5.03 installation.

Postby Frank B » Mon Mar 05, 2018 2:45 pm

fidzen wrote:I had to move some files around to get my installation work.
I have my installation as a ZIP on the link below.
https://www.dropbox.com/s/pct1uo7vc54ik ... M.ppt?dl=0


I think you've attached the wrong file ;)

BTW Anyone had any luck getting NVDI to work with the new Magic mac open source dump?
I think 5.x is too old for Magic Mac/PC. Pity :(

fidzen
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 172
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:13 pm
Location: Sweden

Re: NVDI 5.03 installation.

Postby fidzen » Mon Mar 05, 2018 5:45 pm

Frank B wrote:
fidzen wrote:I had to move some files around to get my installation work.
I have my installation as a ZIP on the link below.
https://www.dropbox.com/s/pct1uo7vc54ik ... M.ppt?dl=0


I think you've attached the wrong file ;)

Haha, yes I saw that now also. I have edited the link above. :-)
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT60e, Supervidel, Svetlana, 512Mb RAM, 8Gb CF.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT63, 256Mb RAM,4Gb CF.
Firebee Series 2, 16Gb CF, 2Gb SD, MEGA ST Keyboard and Atari Mice.
Atari Stacy 2 with 4Mb RAM and 20Mb HD.
Atari Lynx II with new LCD and VGA output.
Atari 2600 4-switch Woody

User avatar
AdamK
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 257
Joined: Wed Aug 21, 2013 8:44 am

Re: NVDI 5.03 installation.

Postby AdamK » Mon Mar 05, 2018 8:55 pm

Atarieterno wrote:These values are correct? the difference seems brutal.
RAM consumption is small.

This is normal.
Atarieterno wrote:It is advisable to also install SpeedoGDOS?

No, Nvdi already has everything SpeeedoGDOS has.
Atari: FireBee, Falcon030 + CT60e + SuperVidel + SvEthlana, TT, 520ST + 4MB ST RAM + 8MB TT RAM + CosmosEx + SC1435, 1040STFM + UltraSatan + SM124, 1040STE 4MB ST RAM + 8MB TT RAM + CosmosEx + NetUSBee + SM144 + SC1224, 65XE + U1MB + VBXE + SIDE2, Jaguar, Lynx II, 2 x Portfolio (HPC-006)

Adam Klobukowski [adamklobukowski@gmail.com]

User avatar
Atarieterno
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 878
Joined: Mon Jan 18, 2016 3:40 pm
Location: Spain

Re: NVDI 5.03 installation.

Postby Atarieterno » Tue Mar 06, 2018 12:39 am

Thanks for answering, AdamK.
ST/fm/e, STacy, Mega ST/e, TT, Falcon, C-Lab MKX... and more music tools.

User avatar
OldGuyGeek
Atarian
Atarian
Posts: 3
Joined: Sat Jun 11, 2016 11:31 pm

Re: NVDI 5.03 installation.

Postby OldGuyGeek » Sun May 27, 2018 6:02 am

frank.lukas wrote:You can install it from Harddisk. Only delete the File nextdisk ...

Holly Hell. Thanks for that little tidbit. I tried creating A & B disk with the files from INSTALL.DAT. Tried putting them in the root directory. I tried everything. Except deleting the 'nextdisk' file.

Thanks beyond belief.


Social Media

     

Return to “Applications”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests