Troll SMTP problem...

All about the serious stuff.

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Moderator Team

Moulinaie
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 203
Joined: Wed Feb 01, 2012 9:34 pm

Troll SMTP problem...

Postby Moulinaie » Wed Nov 01, 2017 9:04 am

Hello,

I'm using Troll 1.8e, and evertything works for receiving news or emails, but I can't send an email.
I don't know the problem I have for the SMTP configuration.

With MagiC and Sting : it says "waiting" and then comes back after a few minutes without sending. The message remains queuing.
With Mint and Mintnet, it goes to "connecting" and hangs.

Can you share your settings?

My provider is orange (France), so I use:
smtp.orange.fr
port 25
My address and password.
I don't know what kind of authentification to use.... Login? Plain? etc...

Guillaume.

Moulinaie
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 203
Joined: Wed Feb 01, 2012 9:34 pm

Re: Troll SMTP problem...

Postby Moulinaie » Wed Nov 01, 2017 9:07 am

I forgot :
I can send messages to the Usenet, but no emails.

Guillaume.

User avatar
leech
Atari God
Atari God
Posts: 1178
Joined: Tue Dec 01, 2015 3:26 pm

Re: Troll SMTP problem...

Postby leech » Wed Nov 01, 2017 9:17 am

You can use either login or plain, according to what their SMTP server supports.

Code: Select all

telnet smtp.orange.fr 25
Trying 193.252.22.86...
Connected to smtp.orange.fr.
Escape character is '^]'.
220 mwinf5d54 ME ESMTP server ready
ehlo test.org
250-mwinf5d54 hello [IP-BLOCKED], pleased to meet you
250-HELP
250-AUTH LOGIN PLAIN
250-SIZE 44000000
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8BITMIME
250 OK
Atari 8Bits: 800xl, 600xl, XEGS, 800, 130xe, 130xe (VBXE, U1MB, Stereo POKEY)
Atari STs: 1040STf (broken shifter), 1040STe, Mega STe, TT030, Falcon (CT60e, SuperVidel)

Moulinaie
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 203
Joined: Wed Feb 01, 2012 9:34 pm

Re: Troll SMTP problem...

Postby Moulinaie » Wed Nov 01, 2017 10:05 am

leech wrote:You can use either login or plain, according to what their SMTP server supports.

Code: Select all

telnet smtp.orange.fr 25
...
250 OK


Hi,

I tried telnet, it can't connect to port 25 on this smtp.
If I change it with port 465, it works.

But... port 465 requires SSL, doesn't it? And I don't want to use this heavy feature with the TT.

Strange...

Guillaume.

Moulinaie
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 203
Joined: Wed Feb 01, 2012 9:34 pm

Re: Troll SMTP problem... (SOLVED)

Postby Moulinaie » Wed Nov 01, 2017 10:18 am

Looks like the port must be set to 587 and not 25 with my box.

Well, now it seems to work again !

Guillaume.

User avatar
Rajah Lone
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 400
Joined: Wed Aug 07, 2002 12:27 pm
Location: Lyon / France
Contact:

Re: Troll SMTP problem...

Postby Rajah Lone » Mon May 28, 2018 9:17 pm

@Moulinaie: if you need SSL connection for the Troll, then install PolarSSL.ldg


Social Media

     

Return to “Applications”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests