HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

All about the serious stuff.

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Moderator Team

Yod801
Retro freak
Retro freak
Posts: 13
Joined: Mon May 15, 2017 5:50 pm

HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby Yod801 » Tue May 16, 2017 7:56 am

So, I tried and tried to get this enterprise to work.

I downloaded MagicNet from this site:

http://users.otenet.gr/~papval/magicnet.htm

Then followed these steps:

http://hardware.atari.org/manuals/netmagx.htm

and I replaced the CAB.OVL with the version of the MagicNet-folder I downloaded.

Now I can successfully ping the Atari from my PC and vice versa.

Still I can't access the world wide web using CAB

My system:

Atari 1040ST (3MB RAM), UltraSatan, MagiC v5, CAB 2.5

My router's IP address: 192.168.2.1

Did I make a mistake or miss something? Isn't the MagicNet version I got comapatible with CAB 2.5.

Any help is appreciated

Dal
Administrator
Administrator
Posts: 4152
Joined: Tue Jan 18, 2011 12:31 am
Location: Cheltenham, UK
Contact:

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby Dal » Tue May 16, 2017 5:18 pm

Can you try putting

Code: Select all

http://92.222.181.53
In CAB and see if Atari-Forum loads up?

If this works, your issue lies with name server (dns) configuration on your Atari.
Mega"SST" 12, MegaSTE, STE: Desktopper case, IDE interface, UltraSatan (8GB + 512Mb) + HXC floppy emulator. Plus some STE's/STFM's

Yod801
Retro freak
Retro freak
Posts: 13
Joined: Mon May 15, 2017 5:50 pm

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby Yod801 » Wed May 17, 2017 7:20 am

No, it doesn't, however it does seem to receive some bytes of data now

Yod801
Retro freak
Retro freak
Posts: 13
Joined: Mon May 15, 2017 5:50 pm

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby Yod801 » Wed May 17, 2017 8:25 am

THANK YOU VERY MUCH. Hell, now it does, however the browser crashes (2 bombs) and a 68000 Exception (Error #-69).

Yod801
Retro freak
Retro freak
Posts: 13
Joined: Mon May 15, 2017 5:50 pm

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby Yod801 » Wed May 17, 2017 9:43 am

Now, I've tried CAB v1.5 and it works with the IP adress you gave me. Thanks. Must be a memory thing?

Yod801
Retro freak
Retro freak
Posts: 13
Joined: Mon May 15, 2017 5:50 pm

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby Yod801 » Wed May 17, 2017 11:09 am

got it all sorted. I used the google name server and downgraded to CAB1.5 and as long as the page isn't too big it works now. Thanks for the effort

Yod801
Retro freak
Retro freak
Posts: 13
Joined: Mon May 15, 2017 5:50 pm

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby Yod801 » Fri May 19, 2017 1:37 pm

Help again, please. Could someone post a woking resolv.conf?

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 12300
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby wongck » Fri May 19, 2017 1:44 pm

The one at this page points to the internal resolver
https://sites.google.com/site/probehous ... h-ethernec
My Stuff: FB/Falcon CT63/CTPCI+ATI+RTL8139+USB 512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 12300
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby wongck » Fri May 19, 2017 1:50 pm

Yod801 wrote:My router's IP address: 192.168.2.1


Just saw this.
So your nameserver line should be

Code: Select all

nameserver 192.168.2.1
See if this helps.

or use Google free public dns by adding an extra line

Code: Select all

nameserver 8.8.8.8
nameserver 192.168.2.1
My Stuff: FB/Falcon CT63/CTPCI+ATI+RTL8139+USB 512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

Yod801
Retro freak
Retro freak
Posts: 13
Joined: Mon May 15, 2017 5:50 pm

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby Yod801 » Fri May 19, 2017 2:25 pm

Thanks, got it working again :)

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 12300
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: HELP: Get CAB going in MagiC using the NetUSBee

Postby wongck » Sat May 20, 2017 12:07 am

Yod801 wrote:Thanks, got it working again :)

glad you got it working.
My Stuff: FB/Falcon CT63/CTPCI+ATI+RTL8139+USB 512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list


Social Media

     

Return to “Applications”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests