Scanner and Atari

All about the serious stuff.

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Moderator Team

Scanner and Atari

Postby Kroll » Tue Jun 26, 2012 12:58 pm

1. I have a scanner Epson GT8000 and I would like configure the Atari Falcon and Hades. What kond of drivers I used and what aplplication is the best to use this scanner.

2. I know there is posibility to scan document directly from Calamus, on the manual I have just read and install in AUTO folder GDPSinit.prg, What else I need to install to work fine

3. On Hades in this moment I have not problem to run and scan using GTlook II. I know The good program is Retousche Proffesional, what else It will be work fine on the Hades ?

I'll be very grateful for any help.

Best Regards
Piotr
Kroll
Atari freak
Atari freak
 
Posts: 73
Joined: Fri Mar 09, 2012 10:07 am

Re: Scanner and Atari

Postby Dark Willow » Thu Jul 05, 2012 4:01 pm

You need GT-Look. There's a download on the forum - HERE

For me it worked first time, but if not you might to ensure the DIP switches on the scanner are set correctly (if it has them, my SCSI GT-6500 does).

Good luck!
TT030, 10mb/16mb, VanillaMint, 240mb Quantum HD, EtherNEC, Epson GT Scanner | 1040STe, 4mb, TOS 1.62, MegaFile 60, SatanDisk, SM125 | Lynx II | 800XL, 64k, 1050 disk drive, XC12 tape deck, MicroLink parallel adapter

Read all about it!
User avatar
Dark Willow
Atari Super Hero
Atari Super Hero
 
Posts: 647
Joined: Fri Mar 12, 2004 10:59 am
Location: North West, UK

Re: Scanner and Atari

Postby 1st1 » Sun Jul 15, 2012 9:09 am

Hello, I would be interested to test my Microtek Scanmaker 330 SCSI with my TT, which software to use, and where to get it. Originally I used that scanner on my PC10 years back.
Power without the Price. _/|\_ ATARI

It's not a bug. It's a feature. Jack Tramiel (RIP)

My Ataris: 1040STFM in PC-Tower (PAK 68/2, OverScan, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM. Streamer, ...) * 1x Falcon 030 20GB/14MB+ScreenBlaster-III * TT030 5GB/20MB+SuperNova * 3x 1040STFM * 1040STE * 1x Mega STE 50MB/4MB+M.CoCo * 1x 520 ST+SF314 * 5x Pofo
User avatar
1st1
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
 
Posts: 140
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am

Re: Scanner and Atari

Postby Dark Willow » Thu Jul 19, 2012 6:43 pm

1st1 wrote:Hello, I would be interested to test my Microtek Scanmaker 330 SCSI with my TT, which software to use, and where to get it. Originally I used that scanner on my PC10 years back.


Scan-X supports some Microtek scanners, not such which ones though. Homa Systems who produced it were still going until fairly recently, so it might well work with that model.
TT030, 10mb/16mb, VanillaMint, 240mb Quantum HD, EtherNEC, Epson GT Scanner | 1040STe, 4mb, TOS 1.62, MegaFile 60, SatanDisk, SM125 | Lynx II | 800XL, 64k, 1050 disk drive, XC12 tape deck, MicroLink parallel adapter

Read all about it!
User avatar
Dark Willow
Atari Super Hero
Atari Super Hero
 
Posts: 647
Joined: Fri Mar 12, 2004 10:59 am
Location: North West, UK

Re: Scanner and Atari

Postby Dark Willow » Thu Jul 19, 2012 6:46 pm

Kroll wrote:1. I have a scanner Epson GT8000 and I would like configure the Atari Falcon and Hades. What kond of drivers I used and what aplplication is the best to use this scanner.

2. I know there is posibility to scan document directly from Calamus, on the manual I have just read and install in AUTO folder GDPSinit.prg, What else I need to install to work fine

3. On Hades in this moment I have not problem to run and scan using GTlook II. I know The good program is Retousche Proffesional, what else It will be work fine on the Hades ?

I'll be very grateful for any help.

Best Regards
Piotr


GT-Look can work as a standalone program to scan the image and save it for import into any application for editing. I use it with Photoline, which is a fantastic piece of software. With a Hades it should really shine.
TT030, 10mb/16mb, VanillaMint, 240mb Quantum HD, EtherNEC, Epson GT Scanner | 1040STe, 4mb, TOS 1.62, MegaFile 60, SatanDisk, SM125 | Lynx II | 800XL, 64k, 1050 disk drive, XC12 tape deck, MicroLink parallel adapter

Read all about it!
User avatar
Dark Willow
Atari Super Hero
Atari Super Hero
 
Posts: 647
Joined: Fri Mar 12, 2004 10:59 am
Location: North West, UK

Re: Scanner and Atari

Postby 1st1 » Mon Jul 23, 2012 9:14 pm

Where can I find scan-x?
Power without the Price. _/|\_ ATARI

It's not a bug. It's a feature. Jack Tramiel (RIP)

My Ataris: 1040STFM in PC-Tower (PAK 68/2, OverScan, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM. Streamer, ...) * 1x Falcon 030 20GB/14MB+ScreenBlaster-III * TT030 5GB/20MB+SuperNova * 3x 1040STFM * 1040STE * 1x Mega STE 50MB/4MB+M.CoCo * 1x 520 ST+SF314 * 5x Pofo
User avatar
1st1
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
 
Posts: 140
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am


Return to Applications

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest