Joystick testing thread

https://github.com/MiSTer-devel/Main_MiSTer/wiki

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Greenious, spiny, Sorgelig, Moderator Team

Sorgelig
Atari God
Atari God
Posts: 1196
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: Joystick testing thread

Postby Sorgelig » Wed Dec 06, 2017 11:49 pm

how about non-arcade cores? For example NES, TurboGrafx16?

JimDrew
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 638
Joined: Mon Nov 04, 2013 5:23 pm

Re: Joystick testing thread

Postby JimDrew » Thu Dec 07, 2017 5:00 pm

Sorgelig wrote:how about non-arcade cores? For example NES, TurboGrafx16?


I am not a fan of these systems, so I have not setup these emulations. I will do that and let you know the results.
I am the flux ninja

JimDrew
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 638
Joined: Mon Nov 04, 2013 5:23 pm

Re: Joystick testing thread

Postby JimDrew » Fri Dec 08, 2017 8:54 pm

Ok, so I tested several consoles and NONE of them detect the UP button. The only thing that actually does detect the UP button during the "Joystick Setup" in the OSD is the manu menu itself.
I am the flux ninja

JimDrew
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 638
Joined: Mon Nov 04, 2013 5:23 pm

Re: Joystick testing thread

Postby JimDrew » Sat Dec 09, 2017 9:10 pm

Any idea why the menu joystick setup works fine with these INEXT joysticks, and none of the arcade machines, consoles, or computers cores' joystick setups do?
I am the flux ninja

User avatar
Newsdee
Atari God
Atari God
Posts: 1039
Joined: Fri Sep 19, 2014 8:40 am

Re: Joystick testing thread

Postby Newsdee » Sat Dec 09, 2017 9:56 pm

JimDrew wrote:Any idea why the menu joystick setup works fine with these INEXT joysticks, and none of the arcade machines, consoles, or computers cores' joystick setups do?

Does any other controller work?

JimDrew
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 638
Joined: Mon Nov 04, 2013 5:23 pm

Re: Joystick testing thread

Postby JimDrew » Sun Dec 10, 2017 12:52 am

Yep! I have a PS3 looking controller from China that works perfectly. It's just these INEXT controllers that don't work with any of the cores, except the menu.rpf.
I am the flux ninja

Sorgelig
Atari God
Atari God
Posts: 1196
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: Joystick testing thread

Postby Sorgelig » Sun Dec 10, 2017 12:58 am

Do you use powered or un-powered HUBs?
In case of un-powered HUBs or direct plug to DE10-nano it;'s possible that iNext pad consumes too much power and thus work erratically.

JimDrew
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 638
Joined: Mon Nov 04, 2013 5:23 pm

Re: Joystick testing thread

Postby JimDrew » Sun Dec 10, 2017 6:38 am

I tried power and unpowered, same results. Like I said, the menu works perfectly. You can go to the joystick setup and it recognizes ALL of the buttons, including UP. NONE of the cores (arcade, console, computer) recognize the UP button when you do the joystick setup from within the core. The INEXT work perfectly with a RPi3.
I am the flux ninja

Sorgelig
Atari God
Atari God
Posts: 1196
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: Joystick testing thread

Postby Sorgelig » Sun Dec 10, 2017 10:15 am

Try to delete config folder from SD card - it will delete all settings. May be you've defined this joystick incorrectly in Menu core and it start to affect the other cores.
Basically there are several way to fix it:
1) fix by yourself.
2) wait someone with the same pad and the same problem and ability to program.
3) send this pad to me - i will fix.

JimDrew
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 638
Joined: Mon Nov 04, 2013 5:23 pm

Re: Joystick testing thread

Postby JimDrew » Sun Dec 10, 2017 6:35 pm

I will try deleting the config and see if that works. If it doesn't, then you can PM me your address and I can send you a set of these INEXT controllers.
I am the flux ninja

Sorgelig
Atari God
Atari God
Posts: 1196
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: Joystick testing thread

Postby Sorgelig » Mon Dec 11, 2017 2:23 am

JimDrew wrote:I will try deleting the config and see if that works. If it doesn't, then you can PM me your address and I can send you a set of these INEXT controllers.

let me know if deleting config helped or not, and i will give you my address if not.


Return to “MiSTer”

Who is online

Users browsing this forum: JimDrew and 1 guest