Search found 160 matches

by piku
Fri Feb 16, 2018 4:09 am
Forum: News & Announcements
Topic: What hapened to atariforge? dev-docs moved.
Replies: 48
Views: 3010

Re: What hapened to atariforge? dev-docs moved.

You're right.. I should probably call it a backup just in case the site disappears. I am not interested in offering an alternative source for a live site. I'm just interested in preservation of *something* even if outdated in case it disappears. At one point my mirrors were actually kept up to date ...
by piku
Thu Feb 15, 2018 3:08 am
Forum: News & Announcements
Topic: What hapened to atariforge? dev-docs moved.
Replies: 48
Views: 3010

Re: What hapened to atariforge? dev-docs moved.

Speaking as someone who has mirrored sites in the past (http://storage.atari-source.org/atari/mirrors/), I would have been really surprised to find out someone was upset that I did that. It never occurred to me that it would be decent to ask. I just want to make sure I don't lose access to stuff, li...
by piku
Tue Feb 13, 2018 4:59 am
Forum: Hardware
Topic: TT and MSTe PSU
Replies: 28
Views: 2865

Re: TT and MSTe PSU

If i recall they were identical cards for the most part. Maybe different ramdac.
by piku
Mon Feb 12, 2018 9:59 pm
Forum: Hardware
Topic: TT and MSTe PSU
Replies: 28
Views: 2865

Re: TT and MSTe PSU

Everything works fine for me with the raw machine using the 80watt 12volt variant, but I've found that half of Mach64 cards with nova adapter do not work with pico psu but do work fine with the stock psu. I just got my TT running though that has ethernec and nova with mach64 all working fine on Pico...
by piku
Mon Feb 12, 2018 7:26 pm
Forum: Hardware
Topic: TT and MSTe PSU
Replies: 28
Views: 2865

Re: TT and MSTe PSU

If I'm not mistaken I thought the pin for this missing wire is missing from the board as well.
by piku
Fri Feb 09, 2018 11:35 pm
Forum: Hardware
Topic: Eiffel Problems
Replies: 1
Views: 94

Re: Eiffel Problems

Amazing, I fixed it as soon as I ask for help. I set the AT scancode set instead of PS2 in the eiffel config app and it is working great.
by piku
Fri Feb 09, 2018 11:02 pm
Forum: Hardware
Topic: Eiffel Problems
Replies: 1
Views: 94

Eiffel Problems

Hello all, was hoping for some insight. I have 3 eiffel's, 2 newer and one older. They all work fine with my PS2 kvm and my older IBM Ps2 keyboard. I just got an RK9000V2 Rosewill keyboard which is one of the only reasonably priced keyboards with mechanical keyswitches and ps2 compatibility. For som...
by piku
Sun Feb 04, 2018 4:00 pm
Forum: Professionals
Topic: Nova VME Bus Adapter Building Files ...
Replies: 277
Views: 68731

Re: Nova VME Bus Adapter Building Files ...

Ah that looks good. What are you doing for mass storage? I am still using an HDD on the TT as I don't have a good solution to put in an IDE 2.5 drive or CF card. I have two of those SCSI to IDE adapters but I never did get them to work OH Sorry I see you answered. External drive is a good idea.. I h...
by piku
Sat Feb 03, 2018 6:03 am
Forum: Applications
Topic: RPMint Distribution
Replies: 0
Views: 168

RPMint Distribution

HI all, I posted this on the mint list but I figured I could post it here as well.... I bought rpmint.com and wanted to announce that I wanted to fork/continue on with sparemint as a new name, RPMint. What I am planning to do is a slight divergence from sparemint but ultimately the same. The goals a...
by piku
Sat Feb 03, 2018 4:31 am
Forum: Professionals
Topic: Nova VME Bus Adapter Building Files ...
Replies: 277
Views: 68731

Re: Nova VME Bus Adapter Building Files ...

Has anyone figured out how to shoehorn one of these cards inside the TT case? I have inside now an Eiffel and an Ethernec, and switched to pico psu to make space. I removed the VME cage but I still can't figure out how to make enough space for both the vme card and the mach.
by piku
Thu Feb 01, 2018 3:49 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

Yeah I think the key factor is probably the CTPCI. But I am also using the apparently somewhat rare Ethernat as well. I'm happy to have a good config as it's not like I'm a kernel developer or anything. Now I want to look into replacing NVDI with FVDI which has font smoothing. NVDI fonts on high res...
by piku
Thu Feb 01, 2018 1:32 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

Very interesting. I have confirmed that 1.17.0 is absolutely stable for me and all 1.19 variants I have on my machine are absolutely UNSTABLE. Does anyone have a recommended known stable latest release kernel? I plan to use this machine to develop and build parts of RPMint which is my latest project...
by piku
Wed Jan 31, 2018 5:23 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

The plot thickens. It's a thing bug i was triggering. This is aranym... https://www.youtube.com/watch?v=His4lq39GFk&feature=youtu.be Just double click that disabled button with memory protection and poof. I think ace tracker module playing could have been the cause of many issues. Kernel 1.17.0 ...
by piku
Tue Jan 30, 2018 5:24 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

Sad to say it is still unstable. Loading up the system causes memory violations. Even now XaAES just died. What seems a great way to kill it is to play an ace tracker module in mxplayer while copying files. It also seems closely tied to mouse movements and keyboard input. In fact if I just leave it ...
by piku
Tue Jan 30, 2018 5:14 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

I'd be willing to place bets that the IDE works properly now. Ethernat downloads are now rock solid under 1.19 6b9 (though very slow, 200KB/sec)
by piku
Tue Jan 30, 2018 5:03 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

I do _NOT_ understand. I flashed CTPCI_1M.jed before and it showed CTPCI 1E-1L on boot once I flashed the tosbeta10 (2.02/1.02). I loaded the flash tool and hit verify and it verified okay. I reprogrammed the CPLD and now it is showing CTPCI 1M. That is just strange. The Thing desktop crash I can ca...
by piku
Tue Jan 30, 2018 3:41 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

Ok I give up, where did you find boot 2.02 and drivers 1.02? I have only 2.01 and 1.01 respectively from Didier's site. I am pretty confident CTPCI is 1M as it was unable to boot at all before I updated it with my parallel cable using a file named CTPCI1M.
by piku
Tue Jan 30, 2018 3:11 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI and Realtek 8139D
Replies: 159
Views: 11978

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Interesing I only have boot 2.01 and tos drivers 1.01 from didier's page.
by piku
Tue Jan 30, 2018 1:49 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

It's a very interesting thing. The memory violations under kernel 1.19 are absolutely repeatable (and are repeatable under 1.17 as well). If I load thing desktop, load applications, select default application and click and drag on the disabled file selector button, it will crash with memory violatio...
by piku
Mon Jan 29, 2018 7:10 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

It's very hard from what I can tell to confirm firmware versions. They are not displayed. For instance CTPCI version just shows as 1E+ even though I know it is 1M.
by piku
Mon Jan 29, 2018 2:27 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures / CT60 Instability

There's not much more to it than what I've already posted. First gen CT60 with Rev6 CPU. 128MB SDRAM CTPCI which was repaired by rodolphe due to piercing power pins on mobo frying it. 2 IDE disks HDDriver 10.10 Mint 1.17 with memory protection The first thing I notice is that with 1.19 the system is...
by piku
Mon Jan 29, 2018 2:11 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Re: Temperatures

OK thanks. I am battling instability. I've reduced cpu clock to 50mhz and it's still not gone. Now I switched from CTPCI IDE to Falcon IDE. Basically when I leave the system run for a long time the gui becomes unresponsive (but I can still SSH). Also there is corruption on the IDE bus. Format a part...
by piku
Sat Jan 27, 2018 6:29 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Temperatures / CT60 Instability
Replies: 31
Views: 1163

Temperatures / CT60 Instability

Can anyone tell me about temperature. When I look in my CT60 CPX temperature sits steady at 57-58C. This seems pretty warm to me but when I touch the cpu itself while running it feels almost cold. Where is this temperature measured from ? I have just the fan on it. I can't imagine the heatsink being...
by piku
Tue Jan 23, 2018 4:39 pm
Forum: Hardware
Topic: New Floppy Drive - Sony MPF920
Replies: 49
Views: 18119

Re: New Floppy Drive - Sony MPF920

Thank you, I moved the 0 ohm resistor on a drive I found and it works great on my falcon!
by piku
Sun Jan 07, 2018 4:17 pm
Forum: MiST
Topic: FreeMint on Mist: OK for GEM, stuck for Unix
Replies: 12
Views: 2495

Re: FreeMint on Mist: OK for GEM, stuck for Unix

I was trying to revisit this as I have the same problem. It's very strange, it appears that xhdi access is not working properly. When I use the old fatfs some things work better but still not properly. With newfatfs there are problems even on fat. The main thing is rwabs access beyond partition limi...

Go to advanced search