Search found 42 matches

by attle
Fri Mar 15, 2019 7:45 pm
Forum: MiSTer
Topic: Newbie questions
Replies: 364
Views: 83831

Re: Newbie questions

How do I get the color bars as background in the OSD instead of the black/white noise?
by attle
Fri Feb 08, 2019 7:40 am
Forum: MiSTer
Topic: FX CAST Atari ST core
Replies: 243
Views: 84472

Re: FX CAST Atari ST core

Tested this core a bit yesterday, and it looks very promising. I would *love* to see 15Khz support for ST-low screen mode.
by attle
Thu Feb 07, 2019 11:34 am
Forum: MiSTer
Topic: Newbie questions
Replies: 364
Views: 83831

Re: Newbie questions

witchmaster wrote:It can also be used from a connected gamepad. You can define the buttons for the gamepad when in the menu core.


Thanks!
by attle
Thu Feb 07, 2019 9:50 am
Forum: MiSTer
Topic: Newbie questions
Replies: 364
Views: 83831

Re: Newbie questions

Noob question, can the OSD be used from a connected gamepad, or is it keyboard only?
by attle
Thu Jan 31, 2019 9:47 am
Forum: MiSTer
Topic: Minimig (Amiga) core discussion
Replies: 1161
Views: 198473

Re: Minimig (Amiga) core discussion

I've set up a bunch of WHDload games in a directory. I was playing Great Giana Sisters, and between levels, it hangs for a moment, every time. It FEELS like it is about to crash - screen goes black, music stops - then it resumes as normal. These symptoms usually pop up when WHDLoad has too little F...
by attle
Tue Jan 29, 2019 6:23 pm
Forum: MiSTer
Topic: If you want to donate to MiSTer project.
Replies: 236
Views: 91715

Re: If you want to donate to MiSTer project.

I donated a few bucks too, love this project. :cheers:
by attle
Mon Jul 27, 2015 1:53 pm
Forum: MiST
Topic: OPL3 core?
Replies: 5
Views: 3385

Re: OPL3 core?

To be clear, this is not a MiST core, but it would be cool if it was possible to make a "OPL player" core for the MiST from his work :D

I think it sounds spot on.

Here's the source btw: https://github.com/gtaylormb/opl3_fpga
by attle
Mon Jul 27, 2015 7:42 am
Forum: MiST
Topic: OPL3 core?
Replies: 5
Views: 3385

OPL3 core?

This looks pretty interesting ;)

https://www.youtube.com/watch?v=KoSF4ZoDuRI
by attle
Fri Jul 17, 2015 9:22 am
Forum: For sale / Wanted
Topic: FS: Spectre GCR in USA with box, manual, cable, & 3.0 floppy
Replies: 12
Views: 6972

Re: FS: Spectre GCR in USA with box, manual, cable, & 3.0 floppy

catmando wrote:Any chance you scan the manual and create an image of the floppy disk before you sell it and upload them on here?


The manual is available here: http://dev-docs.atariforge.org/files/Sp ... Manual.pdf

Good luck with sale.
by attle
Fri Jul 17, 2015 6:56 am
Forum: Hatari
Topic: Not able to write to blank disks - issue
Replies: 28
Views: 20084

Re: Not able to write to blank disks - issue

Hippy Dave wrote:If you can write data to the .st image in Hatari, exit Hatari, then read the .st image in Hatari at a later time... then all is ok. Otherwise, something is wrong with OSX/Hatari.


Thank you, that was it! :cheers:
by attle
Wed Jul 15, 2015 6:52 pm
Forum: Hatari
Topic: Not able to write to blank disks - issue
Replies: 28
Views: 20084

Re: Not able to write to blank disks - issue

I am having issues with this too. I am just creating standard DD and am attempting to write some files to A: Everything looks fine an dandy in Hatari, but the .ST file is untouched so it just looks like a blank disk in my MiST. How do I know the file is untouched? They have the same MD5 after I copi...
by attle
Wed May 13, 2015 7:55 pm
Forum: Hardware
Topic: SM144 with really dim picture
Replies: 1
Views: 1692

SM144 with really dim picture

I picked up a SM144 monitor, and at first I thought it was dead. But it turned out that the picture was extremely dim or faint. Cranked up the brightness and contrast to max, but it is still really dark. sm144_1.jpg I left it on for at least 30 minutes and then the picture improved a bit, not as muc...
by attle
Tue Dec 16, 2014 11:09 am
Forum: Hardware
Topic: Mega ST floppy transplant
Replies: 2
Views: 1188

Mega ST floppy transplant

Hi,
Just wondering if anyone knows if this is possible. I have a Mega ST with missing floppy drive. I also have a SF314 drive, with the exact same front (big button). Can I use the drive from the SF314 to put in the Mega?

:cheers:
by attle
Sun Sep 28, 2014 7:59 am
Forum: Hardware
Topic: Correct pinout for the Floppy SF314 PSU?
Replies: 8
Views: 3158

Re: Correct pinout for the Floppy SF314 PSU?

Thanks DrCoolZic :)

I will try using a external PSU for hard drives, as soon as I get the DIN5 plug I'll make a molex-DIN adapter and see if the drive works. The PSU is rated 2A so should be plenty for this use.
by attle
Wed Sep 17, 2014 8:01 am
Forum: CosmosEx
Topic: Bug reports
Replies: 158
Views: 69009

Re: Bug reports

Latest appl upgrade (16-09) does not fix certain crashes when loading programs/games from translated drive (that do in turn run properly from sdcard). For example, Pirates! (http://dbug.kicks-ass.net/patches/2009/pirates.zip) runs from sdcard, but crashes to desktop after the opening screen when ra...
by attle
Sun Aug 31, 2014 3:52 pm
Forum: Hardware
Topic: Correct pinout for the Floppy SF314 PSU?
Replies: 8
Views: 3158

Re: Correct pinout for the Floppy SF314 PSU?

Time to revive this thread. I have a SF314 drive without PSU, but I have no idea if it's using 12V. Does anyone have an idea?

Also, what kind of current would the drive need? Can I just solder a DIN5 plug to any "wallwart" with the right ratings?

Here's the PCB.
by attle
Wed Aug 27, 2014 10:21 am
Forum: CosmosEx
Topic: Bug reports
Replies: 158
Views: 69009

Re: Bug reports

One thing you could try is to run it from SD card (inserted in the SD card slot, not through USB reader), disable the translated drive so you would have only SD card as the only ACSI ID assigned, then boot from the SD card (ICD Pro or HDDRIVER) and then see if it behaves the same. The point of this...
by attle
Tue Aug 26, 2014 7:02 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Bug reports
Replies: 158
Views: 69009

Re: Bug reports

Issue 1: Not sure if this is already reported. I have to go into the settings and re-save my DNS setting every time I want to use the update feature. Usually this is from a cold boot. The other settings such as static IP, gateway etc. are "remembered" by CE. But the DNS field is empty. Iss...
by attle
Sun Aug 24, 2014 6:00 pm
Forum: GFA BASIC
Topic: BITBLT destroys palette?
Replies: 4
Views: 10385

Re: BITBLT destroys palette?

Thanks simonsunnyboy! That was it! :D

Now the scroller text is blue as the background. Any ideas how to change the text color? If I try changing this in small_font procedure:

Code: Select all

small_font(3)=1


.. the text just disappears.
by attle
Sun Aug 24, 2014 4:45 pm
Forum: GFA BASIC
Topic: BITBLT destroys palette?
Replies: 4
Views: 10385

BITBLT destroys palette?

Hi! Some time ago I found this pretty nice scroller example in GFA which I'm trying to modify. It has a custom font, doesn't use the builtin TEXT commands. http://www.atari-forum.com/viewtopic.php?p=27874#p27874 What I'm trying to do is to display a inlined Degas picture: adr=XBIOS(2) ' Set palette ...
by attle
Sun Aug 10, 2014 3:33 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Bug reports
Replies: 158
Views: 69009

Re: Bug reports

Do you have to run the ICDFMT.PRG to get it working again, or just a reset or two of your ST would be enough? (try that if you didn't do it yet) There is a known issue that it needs a ST restart or two to get something initialized properly to boot the SD card... I know this one is annoying, it will...
by attle
Mon Aug 04, 2014 6:54 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Bug reports
Replies: 158
Views: 69009

Re: Bug reports

Ok, I now have a very frustrating issue which I can reproduce. In short: The CosmosEx "forgets" the ICD driver installation on cold boot. Summary: Everytime I shut off the power to CosmosEx, the ST doesn't boot from SD after I power it on again. To "fix" this, I have to boot from...
by attle
Fri Aug 01, 2014 9:38 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Drive O
Replies: 10
Views: 3606

Re: Drive O

Today I managed to get things working better. I started from scratch and re-assigned the ACSI id:s; previously I had 0 - sd and 1 - translated. I swapped them, so now I have 0 - translated, 1 - sd. Suddenly the O: drive works, and the shared drive also works! :cheers: If the SD slot should not be as...
by attle
Tue Jul 29, 2014 11:22 am
Forum: CosmosEx
Topic: Drive O
Replies: 10
Views: 3606

Re: Drive O

Cyprian wrote:When there is no SD card and floppy disk is in a drive - Drive O is shown.


For me, even that doesn't work. I have updated to the latest software too.

Edit: I put the config tool on a floppy instead now, and it seems to work. But why did the O: drive stop functioning after I partitioned?
by attle
Mon Jul 28, 2014 8:16 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Drive O
Replies: 10
Views: 3606

Re: Drive O

I have trouble with O: too :( Before I formatted my SD card with the ICD driver (using the guide) I had no trouble with accessing O:. Now after I partitioned the card and install the O: drive in GEM I get "the disk device does not exist". Regardless if I have the SD card inserted or not. U...

Go to advanced search