Search found 518 matches

by Mark_G
Tue Nov 20, 2018 11:15 am
Forum: FireBee
Topic: USB Mice
Replies: 14
Views: 8732

Re: USB Mice

Working :
Microsoft "Wheel Mouse Optical 1.1A USB and PS/2 Compatible"
by Mark_G
Sat Oct 20, 2018 2:30 pm
Forum: Hardware
Topic: Atari SLM 804 Laserprinter and Panasonic Drum kit?
Replies: 6
Views: 1135

Re: Atari SLM 804 Laserprinter and Panasonic Drum kit?

I've a SLM 605, with broken PSU.
Is there someone who can repair this ?

Also, I didn't found some diagrams of the PSU in the service manual.


Kind regards,

Mark
by Mark_G
Tue Jun 19, 2018 6:56 pm
Forum: Hardware
Topic: Manuals Project !!
Replies: 189
Views: 97279

Re: Manuals Project !!

by Mark_G
Tue Jun 19, 2018 6:45 pm
Forum: Professionals
Topic: Atari TT030 and system V
Replies: 353
Views: 107090

Re: Atari TT030 and system V

I suggest to make a new tread our split this tread.
One thread for 'Atari TT030 and Linux/Debian, etc ...' and an other or this one for 'system V'.
by Mark_G
Fri May 11, 2018 10:23 pm
Forum: Hardware
Topic: NetUSBee USB storage driver download
Replies: 85
Views: 11993

Re: NetUSBee USB storage driver download

Hello, I use the NetUSBee on my Falcon with magic 6, magicnet and umouse. As mouse I use the USB MS "Wheel Mouse Optical 1.1A USB and PS/2 compatible", connected to the NetUSBee. This is the mouse with the red light. This setup works fine. However I'm very interested to use your program wi...
by Mark_G
Thu Apr 19, 2018 7:59 am
Forum: Professionals
Topic: Falcon gives no display
Replies: 25
Views: 5375

Re: Falcon gives no display

Something silly, But after you removed the CT63 board, did you replaced the jumper on the expansion connectors ? (See screenshots of Falcon MB) At the other hand, I got also a problem that a Falcon didn't give a screen in VGA mode. After some investigation, I got a screen on a the B/W monitor, so th...
by Mark_G
Fri Apr 13, 2018 8:41 pm
Forum: Professionals
Topic: ScreenBlaster II and III differences?
Replies: 13
Views: 9770

Re: ScreenBlaster II and III differences?

I don't use the resolution selector anymore.
The Sblaster works under mint and Magic.
It boots automatic in 800/608/16
With 256 I get stability issues.
by Mark_G
Thu Apr 12, 2018 7:56 pm
Forum: Professionals
Topic: ScreenBlaster II and III differences?
Replies: 13
Views: 9770

Re: ScreenBlaster II and III differences?

That's what I have.
Same hardware, only different software.

I use it without hardware, only the software, and use it in +/- 800/600 16 colors

Doc is in German, so a good starter to learn that language. :D

Mark
by Mark_G
Sat Dec 30, 2017 3:55 pm
Forum: Applications
Topic: NetBSD Atari
Replies: 7
Views: 1431

Re: NetBSD Atari

Hello, I didn't install it myself, so I don't have any idea if NetBSD it is slow, or quick. I only use Magic and Mint. And I prefer Magic :mrgreen: I don't think that many people already installed it. So, the best way is to give it a try, and post your findings and headaches here. I would say, good ...
by Mark_G
Sat Dec 30, 2017 1:05 pm
Forum: Applications
Topic: NetBSD Atari
Replies: 7
Views: 1431

Re: NetBSD Atari

Hello,

For NetBSD on the TT, check out this site :
http://netbsd-ataritt.wikia.com/wiki/NetBSD_on_the_Atari_TT030

I think this site is a good starter, and I which you good luck with the Falcon.

Mark
by Mark_G
Sun Sep 24, 2017 8:35 am
Forum: Hades / Milan
Topic: MilanBlaster problems
Replies: 18
Views: 5152

Re: MilanBlaster problems

Yes, can you send me the info concerning the revision of the driver ? I've an official version of Milanblaster, and after contact the creator told me that only one version was made. Also strange is the following : When I check the log file created by Magic at the boot sequence, it says that the XBIO...
by Mark_G
Sat Sep 23, 2017 7:45 am
Forum: Hades / Milan
Topic: MilanBlaster problems
Replies: 18
Views: 5152

Re: MilanBlaster problems

Maybe, he can also tell me how you can capture a part of the 'Milan' screen, and show it in a browser.
The browser is probably on an external computer active.
by Mark_G
Sat Sep 23, 2017 12:06 am
Forum: Hades / Milan
Topic: MilanBlaster problems
Replies: 18
Views: 5152

Re: MilanBlaster problems

I have also a Milan with Milanblaster installed, with a soundblaster ISA card. I never got a PCI sound card working on my Milan Anyhow, I've executed the program and for sound it shows value 4 : 16 bit CODEC XBIOS was not marked with 'x' in the overview list. BTW, I use Milanmagic and Aniplayer does...
by Mark_G
Sat Sep 09, 2017 1:15 am
Forum: Hardware
Topic: NETUSBee problem on TT
Replies: 10
Views: 1722

Re: NETUSBee problem on TT

Honestly, I don't know.
However, I just bought 2 cards by LOTHAREK.
If they arrive I let run the same tests on my TT and Falcons. Then we can see how they behave.
I'll keep you in touch.
by Mark_G
Fri Sep 08, 2017 7:49 pm
Forum: Hardware
Topic: NETUSBee problem on TT
Replies: 10
Views: 1722

Re: NETUSBee problem on TT

On the photo I cannot see the described fault. For me it looks more a network configuration error. In the past, till the lightning :( , I got a working Netusbee on my TT. However, it worked well with a D-link router (Dl-624), but not with a sitecom. When I replaced the netusbee with an ethernec card...
by Mark_G
Sat Aug 19, 2017 10:00 pm
Forum: Hardware
Topic: netusbee repair
Replies: 7
Views: 1419

Re: netusbee repair

Hello,

Power is by romport.
by Mark_G
Sat Aug 19, 2017 12:10 pm
Forum: Hardware
Topic: netusbee repair
Replies: 7
Views: 1419

Re: netusbee repair

Hello,

Thanks for the advice.
Yesterday night (technically-today in the early morning), I checked both of them on my falcon, with the same results.
So, the possibility that the failure is on TT, is ruled out.

Kind regards,

Mark
by Mark_G
Sat Aug 19, 2017 12:51 am
Forum: Hardware
Topic: netusbee repair
Replies: 7
Views: 1419

netusbee repair

Hello, I've 2 netusbee's from the first batch, made in 2006. In the past I used the network adapter, and the USB adapter with a "Microsoft wheel mouse optical". As USBdriver I used umouse from Jan Thomas. This configuration worked fine on my TT for years. Recently, I don't know what I've d...
by Mark_G
Sun Mar 26, 2017 9:55 pm
Forum: Chat forum [ENG]
Topic: MINT: We don't make this easy do we?
Replies: 90
Views: 15853

Re: MINT: We don't make this easy do we?

Hello,

Check this :
My URL was last updated on : : 7 Mar 2012
Yours : updated: 18 Mar 2010

Regards,

Mark
by Mark_G
Sun Mar 26, 2017 7:26 pm
Forum: Chat forum [ENG]
Topic: MINT: We don't make this easy do we?
Replies: 90
Views: 15853

Re: MINT: We don't make this easy do we?

Last time, when I installed Mint, I followed this site : https://sites.google.com/site/probehouse/mint-os-for-atari/installing-mint It's for me the best manual on site. I use Mint only for networking and multitasking and as desktop Gemini, with as less Unix-like environment as possible. Long agoo, I...
by Mark_G
Sun Mar 26, 2017 7:10 pm
Forum: Applications
Topic: webradio on falcon
Replies: 4
Views: 2156

Re: webradio on falcon

Hello,

Thanks for the reply.
Did you adjust some settings in mint ?
And what version of mint are you using ? I use 16.1

Kind regards,

Mark
by Mark_G
Sun Mar 26, 2017 5:57 pm
Forum: Applications
Topic: webradio on falcon
Replies: 4
Views: 2156

webradio on falcon

Hello, I try to play some webradios on my CT60 Falcon. However without success. I use Falcamp under mint. It can play the M3U files, but ather a while the buffer runs low, and Falcamp locks. I use mintnet, and gluestik. - Are some people out there with more succes ? - Is there another program I can ...
by Mark_G
Fri Mar 10, 2017 7:29 pm
Forum: Chat forum [ENG]
Topic: Number of ataris sold over the years?
Replies: 27
Views: 12756

Re: Number of ataris sold over the years?

A long time ago, I've done it for ATW 's. :)
by Mark_G
Fri Mar 10, 2017 5:47 pm
Forum: Chat forum [ENG]
Topic: Number of ataris sold over the years?
Replies: 27
Views: 12756

Re: Number of ataris sold over the years?

For an estimation of the total constructed numbers, there is a statistical formula for this.
See :

https://en.wikipedia.org/wiki/German_tank_problem

Good luck.

Mark
by Mark_G
Tue Jan 10, 2017 12:03 am
Forum: Hardware
Topic: Install megafile 60
Replies: 5
Views: 1655

Re: Install megafile 60

Hello, The first time is always the most difficult time. :mrgreen: You can find the owners manual at : http://dev-docs.atariforge.org/ The following doc are available : Atari Megafile Owner's Manual [Rev. B, 1988] Atari Megafile Owner's Manual (Addendum) [Rev. A, 1989] Atari Megafile Owner's Manual ...

Go to advanced search